Voorkom nek- en rugklachten met de juiste bureaustoel

3 minuten leestijd

Last Updated on: 7th juni 2022, 02:56 pm

Nek- en rugklachten

De klachten omtrent de nek en rug komen veel voor. Vele Nederlanders krijgen te maken met nek- en rugklachten. Klachten kunnen worden vermijden; voorkomen is namelijk beter dan genezen. Om de klachten te kunnen vermijden, is het van belang om de juiste balans te vinden tussen belasting en belastbaarheid. Bij de belasting gaat het om het belasten van je rug. Dit kan bijvoorbeeld plaatsvinden tijdens zware spullen tillen of met een voorovergebogen houding tillen. De belastbaarheid gaat over de conditie van de spieren in de rug. Hoe meer je de rug belast, hoe hoger de conditie van de spieren in de rug moeten zijn.

Tips voor een gezonde nek en rug

Door veel oefeningen uit te voeren en  te sporten, train je je rug. De conditie van je rug zou worden verhoogd, waardoor jouw rug op langere termijn meer belast kan worden. Het advies is niet om alleen de rug te trainen, maar in principe de gehele core. De spieren in je buik, rug, billen en bovenbenen horen hier ook bij. Daarnaast is het belangrijk om een gezond lichaamsgewicht te hebben. Voorkom of verminder overwicht, indien hier sprake van is. Het advies is om het lange zitten te vermijden. Indien jij een kantoorbaan hebt, zit je in principe de hele dag. Je kunt afwisselen door een staande houding aan te nemen of door een eindje te gaan wandelen. Een ergonomische bureaustoel kan daarnaast een bijdrage leveren aan een verbeterde zithouding. Bekijk alle bureaustoelen bij Kato Kantoorinrichting online.  

Mogelijke oorzaken  

Nek- en rugpijn is over het algemeen lastig verklaarbaar. Bij minder dan 5% van de mensen met rug- en nekklachten kan je specifieke oorzaken aanwijzen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een nekhernia of een enorme verschuiving van verschillende wervels in het lichaam. Een andere oorzaak kan zijn dat het littekenweefsel rondom de zenuwwortel. Hier kan je enorm veel last van hebben en de pijn kan zelfs doorschuiven naar je been. De oorzaak van de rug is vrijwel nooit bekend. Door middel van een onderzoek kunnen ze eventuele verschijnselen van slijtage vaststellen in het menselijke lichaam. De slijtage ontstaat door intensief gebruik van verschillende lichaamsdelen.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog