/

Klaar om je bedrijf een boost te geven? Zo vind je inspiratie om tot actie over te gaan

3 minuten leestijd

Beginnende ondernemers moeten beschikken over een onvermoeibare arbeidsethos én een innovatief brein. Hoewel je jezelf misschien elke dag dwingt om hard te werken, is het niet altijd even gemakkelijk om op nieuwe ideeën te komen.

Geen enkel bedrijf kan slagen zonder innovatie en een vooruitstrevende manier van denken. Succesvolle ondernemers zijn voortdurend op zoek naar het volgende grote idee dat hun bedrijf een duwtje in de rug zal geven. Inspiratie is iets dat niet kan worden geproduceerd, maar er zijn wel manieren om je creatieve brein te stimuleren.

Onderzoek wat jou stoort

Als je op zoek bent naar nieuwe ideeën, maar geen inspiratie hebt, probeer het dan eens van een andere kant te bekijken. In plaats van na te denken over de dingen waar je van houdt en hoe je dit in je bedrijf kan integreren, kun je eens gaan nadenken over de dingen die je dwars zitten. Noteer je dagelijkse frustraties en ergernissen en ga op zoek naar manieren om ze op te lossen.

Het oplossen van een probleem creëert vaak veel meer mogelijkheden dan het uitvinden van iets nieuws.

Neem een pauze

Toen muzikant Ed Sheeran op zoek was naar inspiratie voor zijn volgende album, gooide hij zijn telefoon weg en vloog hij naar IJsland. Hoewel dit misschien een beetje drastisch is, kan wat rust zeker helpen.

Als je dag gevuld wordt met verkeer, telefoontjes en vergaderingen, is het geen wonder dat je soms geen inspiratie hebt. Neem voldoende tijd voor ontspanning. Dit kun je op verschillende manieren doen: ga een halfuurtje online videoslots spelen, neem wat tijd om te mediteren of zet al je digitale toestellen even uit. Vanuit rust en ontspanning ontstaan vaak de beste ideeën.

Kijk naar wat anderen hebben gedaan

Soms is de beste manier om een nieuw idee te krijgen, helemaal niets nieuws te bedenken. Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat je zomaar iets van een ander gaat kopiëren, maar dat je inspiratie kunt halen uit de ideeën van andere ondernemers.

Laten we het bedrijf Fender.Cars als voorbeeld nemen. Dit bedrijf realiseerde zich dat consumenten op dezelfde manier auto’s kopen als dat ze iemand zouden benaderen om op date te gaan. Fender.Cars nam daarom hetzelfde model van Tinder over en liet mensen naar links of naar rechts vegen om auto’s te kiezen die ze zouden willen kopen.

Door een bestaand idee over te nemen, vond het bedrijf een nieuwe manier om zijn product te presenteren.

Nieuwste over Internet Marketing