Dit zijn de meest innovatieve bedrijven van Nederland

2 minuten leestijd

Een succesvol bedrijf is er één die constant met de huidige ontwikkelingen meegaat en weet hoe en op de juiste momenten te innoveren. Vooral op het gebied van elektronica en duurzaamheid wordt de laatste jaren veel gefocust. Benieuwd wat de meest innovatieve bedrijven van Nederland zijn anno 2020? Wij sommen ze voor je op.

Urban Events

Virtual Reality is de laatste jaren populairder en populairder geworden. Niet gek ook, want virtual reality biedt je de mogelijkheid om vanaf je huiskamer een theater, achtbaan of rockconert te ervaren. Het lijkt alsof je er écht bij bent, terwijl dit eigenlijk alleen in je bril of monitor zit. Het leuke aan Urban Events is dat je de nieuwste gear kunt huren (je kunt bijvoorbeeld een race simulator huren), waardoor je het niet gelijk hoeft aan te schaffen. Een duurzame optie, want zo ‘consuminder’ je ook nog eens.

Greentom

Greentom heeft een groene kinderwagen ontwikkeld. Nu kan het zijn dat je denkt: wat kan er precies ‘groen’ zijn aan een kinderwagen? Het is natuurlijk niet altijd je er benzine voor moet tanken. Greentom zorgt er echter voor dat kinderwagens zijn ontwikkeld met enkel duurzame materialen. Alle onderdelen van de kinderwagen zijn op een milieuvriendelijke manier vervaardigd en zijn gemaakt van gerecyclede drinkflessen. Dat klinkt goed, toch?

LifeSense

Het bedrijf Lifesense heeft ondergoed ontwikkeld voor vrouwen die te maken met urineverlies. Ook hebben ze een app ontwikkeld waarin verschillende bekkenbodemoefeningen staan. Zo wordt het urineverlies ook tegengegaan. Door middel van een sensor voelt het ondergoed aan wanneer het slim is de app te gebruiken en de oefeningen uit te voeren. Voor veel vrouwen een hele fijne oplossing.

Boon Foodconcepts

Steeds meer mensen eten vegetarisch. Beter voor het milieu, het dierenwelzijn en eigenlijk heb je heel vaak heelmaal geen vlees nódig. Boon Foodconcepts speelt hier slim op in door veel soorten voedsel te ontwikkelen die plantaardig zijn vervaardigd. Door te werken met bonen als hoofdingrediënt kun je veel verschillende soorten plantaardige gerechten maken. Denk aan een broodje groenteburger met een salade erbij. Klinkt heel lekker, toch?

 

Nieuwste over Ondernemerstips