Jouw nieuwe tweedehandsauto: de Citroen c3

4 minuten leestijd

Een nieuwe auto is altijd een tof moment. Je wil niet lievers dan een auto die je kunt vertrouwen. En daarom kiezen voor veel mensen voor een Citroen C3. In deze blog vertellen we jou daarom meer over het merk en waar je moet opletten bij het aanschaffen van een Citroen C3 als tweedehandsauto. Lees je mee? 

Wie zegt Citroen denkt natuurlijk direct aan Frankrijk. En toch is dat een beetje gek, want eigenlijk kwam het trema op de naam pas toen de maken een technische opleiding in Frankrijk ging doen. De maker is namelijk van oudsher Nederlands en was eigenlijk een diamanthandelaar uit Amsterdam. En die had de naam citroen, dus zonder trema. Ze maken al sinds 1919 auto’s. Waar dit automerk nu bekend om staat? Om het feit dat ze van oudsher al innovatieve auto’s maken. En dat is vandaag de dag de nog steeds zo! Uiteindelijk is het merk namelijk onderdeel geworden van het Franse bedrijf PSA Peugeot Citroen. 

Als je op zoek gaat naar tweedehandsauto’s, dan is de kans groot dat je citroen c3 tweedehands op Gaspedaal.nl vindt. Dit is dan ook de plek voor jouw zoektocht om op zoek te gaan naar een goede nieuwe auto. Er zijn heel veel verschillende types Citroen, maar wij focussen ons vandaag hier op de C3.  

Verschillende varianten van de Citroen C3

Als we het hebben over deze auto dan zien we dat ‘ie ooit op de markt kwam als hachtback. Er was namelijk een drie- en een vijfdeursvariant van gemaakt. Maar de auto was populair en dus besloot het bedrijf om uiteindelijk ook nog andere varianten te maken. Namelijk een tweedeurs-variant dat een cabriolet was. En er kwam ook een mini-MPV bij. Namelijk de Citroen C3 Picasso. Hoewel ze er opties misschien anders uit gingen zien, bleef het onderstel overal hetzelfde en dus verschilt de maat van de auto’s niet heel erg. 

Wat maakt deze auto nou zo populair?

Allereerst bleek het een auto te zijn die geschikt was voor een gezin. En dat zonder dat je direct een grote auto hoefde te hebben. Dus zeker in steden bleek de Citroen C3 heel populair te zijn. Ook is het een auto die heel doorsnee is. Het is geen auto met een gigantische motor, maar de motor is zuinig en anderzijds fel genoeg om lekker weg te trekken bij het stoplicht. Het is daarom ook een auto die voor veel mensen als zeer positief wordt gezien. Of je nu net je rijbewijs hebt of al een tijdje op de weg te vinden bent. 

Je kan de Citroen c3 tweedehands kopen

We zeiden het net al eventjes, maar als je online gaat kijken naar tweedehandsauto’s dan kom je vaak terecht bij een C3 van Citroen. Dat komt omdat er veel zijn gemaakt en er nog veel van rijden. Zo kun je soms al voor duizend euro een hele goede auto online vinden. Dan is het natuurlijk wel een oud model en staan er veel kilometers op de teller. 

Nieuwste over Topondernemers