Investeren in SEO als ondernemer

3 minuten leestijd

Heb jij als ondernemer zijnde een mooie website gebouwd? Dan is het vervolgens natuurlijk van belang dat jouw website gevonden wordt. Je wilt dat (potentiële) klanten van het bestaan van jouw website afweten. Het is de bedoeling dat men jouw product of dienst kan vinden. Oftewel: de online vindbaarheid van jouw website moet goed zijn. Dit is iets dat niet vanzelf gaat. Voor een optimale online vindbaarheid zal je als ondernemer moeten investeren in SEO.

SEO: wat houdt het nou exact in?

SEO is een term die in de wereld van online marketing regelmatig terugkomt. Maar wat houdt het precies in? Waarom is SEO voor ondernemers zo belangrijk? SEO is een afkorting die staat voor Search Engine Optimization. Dit betekent in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. Kortgezegd houdt dit het optimaliseren van de online vindbaarheid van een website in. Hierbij ligt de focus op de zichtbaarheid van een website in de online zoekmachines zoals Google. Hoe hoog scoort een website in de zoekresultaten bij relevante zoekopdrachten? Een professioneel online marketingbureau kan deze SEO diensten voor jou uit handen nemen. Het optimaliseren van jouw online vindbaarheid is namelijk een proces waarvoor kennis en bovendien tijd nodig zijn. Het uitbesteden van jouw SEO aan professionals is dan ook raadzaam.

Verschil tussen SEO en SEA

Naast SEO is SEA een eveneens veelvoorkomende term in de wereld van online marketing. Deze twee begrippen worden nog weleens met elkaar verward. En ondanks dat de afkortingen op elkaar lijken, hebben ze allebei een andere betekenis. SEO vs SEA: wat zijn de verschillen? Bij SEO ligt de focus op het optimaliseren van de online vindbaarheid. Het gaat om het verbeteren van de organische posities van een website in een online zoekmachine. Het optimaliseren van deze online vindbaarheid is een langdurig proces. Bij SEA ligt dit anders. SEA houdt het doelgericht online adverteren in zoekmachines in. De advertenties zorgen even voor een boost van het aantal websitebezoekers. Maar SEA is in tegenstelling tot SEO niet gericht op de lange termijn.

Belang van online marketing

SEO en SEA zijn twee aspecten die allebei onder de noemer online marketing vallen. En ondanks dat veel ondernemers de termen vaag kennen, onderschatten ze het belang ervan. Het enkel hebben van een goede website is niet meer voldoende. Voor het aantrekken van websitebezoekers moet je tegenwoordig investeren in SEO en/of SEA. Doe je dit niet? Dan is het onmogelijk om de concurrentie de baas te blijven. Online marketing zorgt ervoor dat jouw product of dienst onder de aandacht wordt gebracht. Zo trek je meer websitebezoekers aan en genereer je meer omzet. Online marketing is dus een waardevolle investering voor ondernemers.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Internet Marketing