Hoe kies je de juiste zakelijke laptop om op te werken?

4 minuten leestijd

In 2021 hebben de meeste mensen meer dan ooit thuisgewerkt. Hoewel de norm eerst was om vijf dagen per week fulltime op kantoor te zitten, doen de meeste mensen het nu vanuit hun woon- of werkkamer. Dat vraagt echter wel van je om de juiste apparatuur in huis te hebben. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat een goede zakelijke laptop in huis heb? In dit artikel geven we tips aan iedereen die op zoek is naar een goede zakelijke laptop.

Opslag

Hoeveel opslag jouw zakelijke laptop moet hebben, is afhankelijk van wat je werkzaamheden zijn. Wanneer je bijvoorbeeld veel werkt met videobeelden, zul je waarschijnlijk een grotere opslag nodig hebben. Audiovisuele beelden nemen immers meer ruimte in dan wanneer je enkel werkt met teksten opgeslagen in Word.

Processor

Als je wilt dat een laptop snel werkt, dan is het belangrijk dat je kiest voor eentje met ene snelle processors. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van Excel, gaat dit een stuk makkelijker wanneer je laptop een kwalitatief goede en snelle processor heeft. De processor is dé kern van jouw laptop, die bepaalt hoe snel je laptop is en wat je er allemaal mee kunt. Als je veel foto’s of video’s bewerkt of games speelt, dan is een AMD Ryzen of Intel Core processor aan te raden.

man in brown jacket looking at contract on DocuSign on a laptop

Remote werken

Hoewel inhoudelijke zaken zoals een snelle processor en werkgeheugen belangrijk zijn, is het ook belangrijk dat je laptop praktisch werkt. Dat je bijvoorbeeld niet altijd een koffer nodig hebt om hem mee te nemen, maar dat hij redelijk licht in gewicht is zodat je hem makkelijk mee kunt nemen en in een tas stopt. Je hebt immers een model nodig voor de moderne professional – zoals de HP Elitebook.

De accu

Bij bovengenoemd punt speelt ook de accu een belangrijke rol. Als je je laptop ergens mee naartoe neemt om te kunnen werken, dan is het natuurlijk fijn wanneer je programma’s zoals Skype of Zoom kunt gebruiken voor je werk zonder dat ze na een meeting uitvallen. Daarnaast vind je helaas niet overal stopcontacten, waardoor een goede en lange accuduur wel belangrijk is. Neem dit dus zeker mee in je overweging voor een nieuwe laptop.

Webcam en microfoon

Wanneer videobellen belangrijk is voor je werk, is het natuurlijk wel zo fijn als er een goede camera en microfoon op je laptop bevestigd zitten. Wanneer je een nieuwe laptop aanschaft is het dus verstandig om altijd het aantal pixels van de camera te checken. Ook zal een kleine microfoon-test niet misstaan, al kun je altijd gebruik maken van een externe microfoon (wanneer je belt met een koptelefoon, bijvoorbeeld).

Zakelijke apps

Wanneer je werkt met bepaalde apps die bepaalde software vereisen, dan is het slim om van tevoren te kijken of deze ook gebruikt kunnen worden via het besturingssysteem van jouw laptop. Architecten hebben bijvoorbeeld speciale bewerkingsprogramma’s nodig, die alleen gebruikt kunnen worden op modellen of besturingssystemen.

Accessoires

Vervolgens is het ook belangrijk om te kijken naar eventuele handige accessoires. Wil je bijvoorbeeld dat jouw laptop een USB ingang heeft, of misschien zelfs meerdere USB ingangen? Moet de laptop ook een SD-kaart ingang hebben of zijn dit soort zaken allemaal niet nodig?

Nieuwste over Topondernemers