Hoe weet je of de website van jouw bedrijf goed wordt gevonden?

3 minuten leestijd

Online zichtbaarheid is belangrijk als je een bedrijf hebt. Als mensen je online weten te vinden, kan dat er zelfs voor zorgen dat je meer klanten krijgt en meer winst maakt! Daarom is het zo essentieel om de inrichting van je website op orde te hebben. Hoe weet je nu of jouw website goed gevonden wordt? Lees onze tips!

Websiteteksten en SEO

Het is natuurlijk de belangrijkste stap om je website op de juiste manier in te richten. Zo helpt het voor je vindbaarheid in zoekmachines als Google als je site snel en responsief is, waarbij het laatste betekent dat je site zich aanpast aan het scherm waarmee de bezoeker ‘m bekijkt. Verder zijn de teksten op je site relevant: deze moeten SEO-vriendelijk zijn geschreven. SEO staat voor Search Engine Optimization, of in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. Dit betekent in een notendop dat de teksten op je site relevante zoektermen bevatten, die mensen in zoekmachines gebruiken. Zo kunnen sites als Google deze zoektermen van jouw site koppelen aan zoekopdrachten van gebruikers. Hoe beter je SEO toepast op je site, hoe groter de kans is dat jouw site bovenaan verschijnt in de rij van zoekresultaten. Het is verstandig om de hulp van een SEO specialist in te schakelen, die je op weg helpt met het verbeteren van je site. Daar heb je uiteindelijk veel profijt van!

Uitvoeren én controleren

Mooi, de eerste stap is gezet: je website komt tegemoet aan de SEO eisen. Dat is natuurlijk heel goed en belangrijk, maar vervolgens wordt er vaak nog maar weinig aandacht aan besteed. En dat is zonde! Naast het uitvoeren van de verbeteringen voor je site, is het ook verstandig om dit van tijd tot tijd te controleren. Zo ben je er zeker van dat het bereik van je site goed is én blijft, ook na maanden of zelfs jaren tijd. Je doet er goed aan om dit bij te houden en mogelijke verbeteringen steeds aan te passen op je site. De wensen en eisen vanuit zoekmachines als Google veranderen regelmatig: daar kun je maar beter in meegaan.

SEO check laten doen

Hoe je kunt controleren of de vindbaarheid van je site nog in orde is? Met een professionele SEO check wordt precies gemeten hoe goed jouw website wordt gevonden. Dit is een uitgebreide SEO scan waaruit een lijst met concrete verbeterpunten naar voren komt voor de vindbaarheid van je site. Er kan ook worden gekeken wat je concurrenten doen, waar je vervolgens natuurlijk weer slim op kunt inspelen. Wel zo handig om van tijd tot tijd zo’n audit in te zetten – zo blijf je je site steeds weer verbeteren.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Internet Marketing