Sportschool inrichten: hoe doe je dit coronaproof?

3 minuten leestijd

Tijdens de coronacrisis hebben we te maken met verschillende maatregelen. Op het moment van de zware lockdowns is er natuurlijk helaas niet veel mogelijk, maar op momenten dat het beter gaat, mogen we gelukkig weer wat meer. Al blijft het enorm belangrijk om de maatregelen in acht te nemen – op locaties bijvoorbeeld zowel als bezoeker als in de functie van beheerder. Heb je een sportschool en ben je benieuwd hoe je je bedrijf coronaproof kunt inrichten? We vertellen je graag onze tips.

Stickers en tape voor duidelijkheid

Het creëren van de juiste routes door je sportschool is essentieel om ervoor te zorgen dat mensen voldoende afstand kunnen houden. Zorg met slimme bewegwijzering dat je bezoekers zich via een vastgestelde route door de ruimte bewegen, bijvoorbeeld met eenrichtingsverkeer. Vloertape kan hier goed bij helpen: hiermee is het eenvoudig om die routes duidelijk te maken in een enkele oogopslag. Verder kun je aan andere slimme coronastickers denken, zoals een houd afstand sticker. Op die manier herinner je je bezoekers eraan om hier bewust op te letten.

Hygiënemaatregelen voor de sportschool

Hygiëne is belangrijk om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Nu is hygiëne in de sportschool natuurlijk altijd al een essentieel uitgangspunt, maar in het kader van het virus nog net dat beetje meer. Zorg dat je bezoekers bij binnenkomst de handen desinfecteren: zet hier een pomp voor neer naast de deur. Verder is het belangrijk dat de apparaten na gebruik goed worden schoongemaakt. Zorg dat je er iemand voor inhuurt die dit doet, of vraag dit aan de sporters en controleer of het daadwerkelijk gebeurt.

Opstelling van de sportapparaten

Over de sportapparaten gesproken: het is nodig om naar de juiste opstelling te kijken bij het open zijn in coronatijd. De sporters moeten 1,5 meter afstand kunnen houden: dit betekent dat deze ruimte minstens tussen de apparaten moet zitten. Haal daarom een deel van de apparaten weg, of plak deze af met markeringstape of stickers. Je mag waarschijnlijk al minder mensen binnenlaten dan gebruikelijk het geval is, maar door de juiste opstelling van de apparaten ben je er helemaal zeker van dat er genoeg afstand gehouden kan worden. Dat kun je immers maar beter serieus aanpakken!

Extra scheidingswanden

Een andere manier om je sportschool coronaproof in te richten? Plaats scheidingswanden tussen de apparaten of tussen bepaalde hoeken in je sportschool, om meer afgesloten ruimtes te kunnen creëren. Dit kan ook een oplossing zijn om voor afstand tussen de sporters te zorgen. Je kunt dergelijke wanden ook tijdelijk huren, voor zolang het nog nodig is om je zaak op deze manier in te moeten richten.

Nieuwste over Ondernemerstips