Beste IP camera van 2021

9 minuten leestijd

Met een IP camera kun je jouw woning of omgeving draadloos beveiligen. De opnamen kun je via de computer of de smartphone volgen, mits je kunt beschikken over een internetverbinding. Tegenwoordig beschikken IP camera’s over heel veel handige functies. Zo kun je niet alleen overdag zien wat er in of rondom het huis gebeurt, maar ook als het donker is. Ook bestaan er IP camera’s met bewegingsdetectie en herkenning. Handig als je bijvoorbeeld niet wil dat de camera aanslaat bij het binnenlopen van een huisdier. In deze koopgids vertellen we je alles wat je moet weten over de aanschaf van een beveiliging of IP camera voor binnen of buiten. Door een keuze te maken voor de beste IP camera van 2021 ben je altijd gegarandeerd van een goede aankoop.

Wat is een IP camera?

Een IP camera maakt gebruik van IP wat staat voor Internet Protocol. Dat wil zeggen dat je de beelden die de camera detecteert online en via een internetverbinding kunt volgen. Dit kun je doen via een mobiel apparaat, maar ook via jouw desktop. Een IP camera beschermt jouw eigendommen. Binnenshuis, maar natuurlijk ook buitenshuis. Daarmee zijn ze een waardevolle aanvulling op de inbraakpreventie van jouw terrein en woning. Een IP camera kan draadloos werken, maar ook bedrade modellen behoren tot de mogelijkheden. Je kunt ze eenvoudig installeren en kunnen gebruikt worden in combinatie met een applicatie die je op je tablet of smartphone installeert. Zolang je internetverbinding hebt, kun je dus ook op afstand thuis alles in de gaten houden. Hieronder een overzicht van de beste 5 IP camera’s van dit moment. Na het lezen van dit artikel nog steeds twijfels welke camera voor jou het beste is? Bestetester.nl is speciaal opgericht op producten als IP camera’s tot in detail uit te lichten. De uitgebreide koopgidsen kunnen je wellicht net dat extra beetje vertrouwen geven.

5 beste IP camera’s van 2021

  1. SecuFirst CAM 114

Deze draadloze IP camera van SecuFirst voorziet je van de beveiliging die je nodig hebt. Met deze 2 megapixel camera kun je beelden niet alleen zien, maar ook horen dankzij de geïntegreerde microfoon. Ook terugpraten is een optie. Via de applicatie krijg je een notificatie zodra de camera een beweging detecteert. Je kunt opgenomen Full HD beelden zelfs opslaan op een SD kaart. De camera van de SecuFirst CAM 114 kan draaien en kantelen en heeft een kijkhoek van 90 graden. Via de app kun je deze zelfs op afstand van richting doen veranderen. Ook in de nacht geeft deze camera een prima beeld dankzij de ingebouwde infrarood. Deze IP camera wordt geleverd met UTP kabel, montagesteun, antenne, adapter en waarschuwingsstickers.

  1. Foscam F 19900P Outdoor

Deze stijlvolle camera is heel geschikt voor buitengebruik. Bijvoorbeeld als je de tuin, de garage of de rest van de tuin wilt beveiligen tegen inbrekers of ongewenste gasten. je kunt deze IP camera van Foscam draadloos in combinatie met wifi gebruiken, maar een vaste aansluiting via het netwerk behoort ook tot de mogelijkheden. Deze camera is tevens voorzien van een infrarood functie, bewegingsdetectie en diverse opties voor het belichten van de beelden. De camera heeft een 5x zoom en een 2 megapixel lens voor haarscherpe beelden. De Foscam IP camera werkt via een applicatie en via besturingssystemen zoals onder andere Android en iOS.

  1. Denver IPO-2030 IP camera

Een zeer prijsgunstige IP camera die bomvol handige functies zit. Deze camera is vooral geschikt voor buitengebruik. Met deze camera kun je zowel overdag als in de nacht scherpe beelden maken dankzij de camera die tot wel 30 beelden per seconden kan vastleggen. Zodra de IP camera een beweging waarneemt springt deze in werking. De camera kan rondom opnemen en filmen. De beelden volg je via je mobiele apparaat of de computer. De Denver IPO-2030 kun je gebruiken in combinatie met wifi, maar ook een LAN aansluiting behoort tot de mogelijkheden. De behuizing is waterdicht en voorzien van een uitsparing voor een SD kaart voor extra opslag.

  1. TP-Link IP camera

Een zeer complete IP camera met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Deze camera van TP-link kan kantelen en draaien. Ook heeft de camera een ingebouwde bewegingsdetectie. Zodra er een beweging wordt geconstateerd, worden de beelden direct via wifi naar jouw smartphone of tablet gestuurd. De IP camera heeft tevens een privé modus. Beelden worden dus altijd versleuteld en veilig verzonden. Ook in het donker opnemen is dankzij de infrarood functie geen enkel probleem. Deze IP camera van TP-link kun je zowel binnen als buitenshuis gebruiken.

  1. Smartwares CIP 39220 IP camera

Deze smartwares IP camera voorziet je van de beste beveiliging voor buiten. Je hangt deze camera eenvoudig op een plaats waar jij dat wenst. Door de kijkhoek van 180 graden heb je direct een prima overzicht over jouw terrein. Je ontvangt een notificatie via de applicatie als er een beweging wordt waargenomen. De beelden die de camera opneemt worden in Full HD weergegeven en opgenomen. Niet alleen overdag, maar ook als het donker is. Deze IP camera van Smartwares heeft een sterke antenne voor een goed signaal. Hij wordt geleverd met UTP kabel, waarschuwingsstickers, een adapter en bevestigingsmateriaal.

Koopgids: waar moet je op letten als je een IP camera koopt?

Draaien en kantelen

Voor een IP camera is het heel belangrijk dat deze voldoende kan draaien en kantelen. Zo kun je jouw woonkamer, tuin of garage goed in de gaten houden. Ook in de moeilijk zichtbare hoeken. Als je vermoedt dat er iemand aanwezig is op jouw terrein, kun je de camera via de applicatie eenvoudig in deze richting manoeuvreren. Uiteraard moet je dan wel een IP camera kopen die kan draaien en kan kantelen. Dat is namelijk niet altijd vanzelfsprekend.

Bewegingsdetectie

Natuurlijk heb je niet de hele dag de tijd om jouw eigendommen in de gaten te houden. Uiteraard wil je ook niets missen als ongenode gasten zich ophouden in- of rondom jouw woning of tuin. Kies daarom voor een IP camera met bewegingsdetectie. De meeste beveiligingscamera’s zijn hier tegenwoordig mee uitgerust, maar toch is het goed om hierop te letten bij de aanschaf. Als de IP camera is voorzien van een geïntegreerde detectie bij beweging, dan ontvang je een melding via de bijbehorende app. Dat kan op je tablet zijn, maar natuurlijk ook op de smartphone. Op deze manier weet je dus precies wat er gebeurt, ook als je aan de andere kant van de wereld zit.

Infrarood functie

Inbrekers of dieven houden geen rekening met een tijdstip. Woning inbraken of diefstallen gebeuren zowel overdag als in de nacht. Wil je ook als het donker is weten wie er loopt en waarom? Kies dan een IP camera die is voorzien van een infrarood functie. Vaak kunnen ze tot wel 10 meter scherpe beelden doorgeven als het donker is.

Nieuwste over Blog