Hoe kunnen we organisaties online succesvol maken

4 minuten leestijd

Het is een grote drukte op het internet, inmiddels zijn er miljarden websites. Het is een groot doolhof en hoe zorg je er nou voor dat de website van jouw onderneming gezien wordt tussen alle anderen. 

SEO marketing

De meeste bedrijven en daarmee hun websites worden online gevonden door middel van zoekmachines. Om in zoekmachines zoals Google, de meest gebruikte zoekmachine, gevonden te worden dien je jouw website hiervoor te optimaliseren. Zoals genoemd zijn er wereldwijd veel websites, en wanneer mensen zoeken naar informatie en diensten die jouw onderneming biedt, dan kun je er niet automatisch vanuit gaan dat jouw website en daarmee jouw onderneming bovenaan in de zoekresultaten zal verschijnen. SEO marketing biedt hierin een uitkomst. SEO marketing is kortgezegd het geheel aan activiteiten om een website hoog in de zoekresultaten te laten uitkomen. Onpage SEO diensten zijn onder andere een zoekwoordenonderzoek, technische seo optimalisaties en content schrijven/optimaliseren.

Zoekwoordenonderzoek


Een zoekwoordenonderzoek is een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van jouw website. Bij een zoekwoordenonderzoek worden belangrijke, relevante zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt in kaart gebracht. Welke woorden en zinnen gebruiken zij om jouw diensten te vinden online. Hier kom je achter met een zoekwoordenonderzoek. Het zelf uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek is mogelijk maar dit vergt wel veel tijd en ook kennis. Zoals je kunt indenken is de concurrentie op de zoekmachines hoog. Daarom is het aan te raden om een zoekwoordenonderzoek voor je onderneming uit te laten voeren door een online marketing bedrijf. Zij beschikken over de juiste kennis van de huidige markt en de tools die ervoor nodig zijn. Zo weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet.


Teksten voor jouw website


Na het zoekwoordenonderzoek heb je de input die je nodig hebt om teksten te schrijven voor je website. Deze teksten voor blogs of landingspagina’s zullen ervoor gaan zorgen dat de zoekmachines jouw websites gaan vinden tussen alle andere websites. Het op de juiste manier verwerken van de zoekwoorden in een tekst is een volgende stap om goed online gevonden te worden. Het zomaar verwerken van de zoekwoorden in een tekst zonder enige strategie gaat niet werken. Zoekmachines zoals Google indexeren pagina’s op bepaalde punten. Zo worden websites die teksten kopiëren van andere sites, slechtlopende zinnen en het te veel gebruik van zoekwoorden afgestraft door Google. Het systeem achter Google ziet precies hoe een tekst is opgebouwd en of deze met een doel voor de bezoeker is geschreven of dat de tekst puur voor de zoekmachines en het behalen van hoge resultaten is geschreven. De teksten dienen eigenlijk niet voor de zoekmachines geschreven te worden. Je wilt tenslotte je doelgroep bereiken en informeren over jouw onderneming en de diensten/producten die je aanbiedt. Goede SEO teksten zijn daarom niet te herkennen als SEO teksten.

Technische SEO optimalisatie

Naast het schrijven van goede teksten voor je website op basis van het zoekwoordenonderzoek kun je ook technische zaken aan je website verbeteren om door de zoekmachines gevonden te worden. Denk hierbij aan het sneller maken van je website, een fijne structuur in je website te maken, de beveiliging van je website goed op orde hebben, geen links naar 404 pagina’s en het voorkomen van dubbele content op je website. Dit zijn diverse zaken die zoekmachines als Google waarderen. Het gaat om het gebruiksgemak, van het laden van een pagina tot het logisch doorklikken op links.

Nieuwste over Internet Marketing