Waarom jij als ondernemer een advocaat in de hand wil nemen 

4 minuten leestijd

Het kan zijn dat jij als ondernemer een keer te maken krijgt met een geschil. Dan is het handig als jij al goed contact hebt met een advocaat. Wij geven je 5 redenen waarom je als ondernemer een advocaat in de hand wil nemen. 

Als ondernemer zit je vaak vol met energie. Je start een business vanuit het vertrouwen dat het geld gaat opleveren. Misschien wel omdat je heilig gelooft in je product. Maar het kan natuurlijk zijn dat je door al je enthousiasme vergeet om bepaalde noodzakelijke voorwaarden te noteren op je website bijvoorbeeld. Er zullen altijd gehaaide klanten zijn die proberen om je geld afhandig te maken wanneer er een geschil ontstaat. Zorg ervoor dat jou dit niet overkomt en lees deze 5 redenen om een advocaat in de hand te nemen. 

1.    Bij een scheiding 

We beginnen meteen maar met de meest heftige en dat is wanneer jij te maken krijgt met een scheiding als ondernemer. Op dit moment zal jij je misschien zorgen maken over je onderneming. Want wat is van mijn partner en welk gedeelte is van mij? Misschien heb jij wel een goed lopend bedrijf en jouw partner werkt parttime. Dan zal je te maken hebben met alimentatie. Om ervoor te zorgen dat dit soepel verloopt wil je gewoon een advocaat hebben die verstand heeft van zaken. 

2.    Afspraken zwart op wit 

Nummer twee is toch wel dat je gewoon wil weten waar je aan toe bent. Zo kan je door een advocaat helder afspraken zwart op wit laten zetten. Je weet nu precies dat alles gedekt is. Het kan zijn dat het gaat om het opstellen van contracten tussen jou en belangrijke klanten of leveranciers. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld jouw bedrijf gaat verkopen of splitsen heb je misschien een VvE advocaat Amsterdam nodig. Een advocaat helpt je om heldere afspraken te maken en deze in juridische taal op papier te zetten op geschillen te voorkomen. 

3.    Oplossen van geschillen 

Het kan ook zijn dat je beland bent in een conflict. Je wil natuurlijk niet dat er gelijk een rechter aan te pas komt. Bij het inschakelen van een rechter kan het namelijk behoorlijk in het papierwerk en de kosten gaan lopen. Je kan een advocaat inschakelen op dit moment tot een werkend compromis te komen. Dit is vaak voor beide partijen slimmer. 

4.    Ontslaan van een werknemer

Een werknemer moeten ontslaan kan best lastig zijn. Vooral wanneer een werknemer een vast contract heeft moet er een goede en geldige reden voor zijn. Een advocaat kan je helpen om de redenen op een rij te zetten waardoor het ook door het UWV goedgekeurd zal worden. Hierin wil je zo correct en professioneel mogelijk zijn met je onderneming. 

5.    Rechtszaak bijstaan 

Een advocaat kan als laatste ook natuurlijk een rechtszaak bijstaan. Je bent ook verplicht wanneer jij als eisende partij een rechtszaak wil aanspannen om een advocaat hiervoor in te schakelen. Het is pijnlijk wanneer het zo ver moet komen. Maar met een advocaat in de hand heb je meer kans op slagen. Ook zal een advocaat je eerlijk advies geven over wat je het beste kan doen. 

Nieuwste over Topondernemers