Hoe kies je de juiste meubels uit die passen bij jouw interieur?

4 minuten leestijd

Last Updated on: 1st december 2022, 09:14 am

Vind jij het soms lastig om te bepalen hoe het best je interieur kunt combineren met elkaar? Je wilt natuurlijk het liefst dat je interieur één geheel is en blijft. Als je meubels uitkiest dat niet bij jouw interieur past, kan het een rommelige uitstraling geven. Dit is zonde en wil je natuurlijk voorkomen. Bovendien wil je na een lange dag thuiskomen in een huis dat rust uitstraalt en niet rommelig oogt. Dit doe je door het kiezen van de juiste meubels, zoals bijpassende banken en tafels. Maar, waar begin je? 

Inhoudsopgave

Smaak

Iedereen heeft een eigen smaak. Dit is waarom jij je hoog waarschijnlijk anders kleed dan vrienden. Een eigen smaak bepaalt de stijl waar jij je comfortabel bij voelt. Dit is persoonlijk, omdat het jou ook indirect identificeert als persoon. Je bent vast wel eens door een winkel heen gelopen met het idee dat een bepaald kledingstuk goed past bij een bepaald persoon. Bij een interieurstijl is dit ook zo het geval. De gekozen interieurstijl van jouw woning is immers een vertaling van waar jij je prettig voelt. Maar hoe bepaal je welke interieurstijl het best past bij jou? Daarvoor is het eerst belangrijk om vast te stellen wat jij wel of niet mooi vindt. Bekijk hiervoor foto’s op het internet om je te laten inspireren. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij een overzicht gemaakt van enkele populaire interieurstijlen. 

Stijl

Allereerst kun je houden van een mooie industriële woonstijl die zich kenmerkt door de rauwe uitstraling. Hierbij kun je natuurlijke materialen zoals hout en gesteente combineren met het industriële karakter van staal. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten tv-meubel van de VidaXL waaraan zwarte, stalen elementen toegevoegd zijn. Door het kiezen van de juiste meubels kun je gemakkelijk jouw woning transformeren naar de industriële uitstraling die je graag wilt. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een leren bank. Dit geeft de ruimte van jouw woning ook gelijk een stoere uitstraling. Kleuren zoals cognac en legergroen zijn typische industriële kleuren. De leren bank die je aanschaft hoeft dus niet per se zwart van kleur zijn zoals de stalen elementen, maar kan ook uitgekozen worden op deze typische industriële kleuren. Ben jij meer een liefhebber van simpliciteit? En wil jij liever dat jouw woning rust uitstraalt? Met een moderne of Scandinavische interieur stijl staan wittinten, lichte en neutrale kleuren meer centraal. In tegenstelling tot de industriële interieurstijl, geven deze stijlen eerder een ontspannen uitstraling in plaats van een stoere, rauwe uitstraling. Je kunt de moderne uitstraling ook doornemen naar je tuin, door bijvoorbeeld een strakke loungeset aan te schaffen. Deze stijlen kenmerken zich door meer functionaliteit en eenvoud. Als laatst heb je de vintage interieur stijl die helemaal terug is van weggeweest. In tegenstelling tot de simplistische moderne of Scandinavische stijl met een strakke lijnen, kunnen bij een vintage interieur stijl alle patronen en kleuren gecombineerd worden. Je meubels kun je aanschaffen in een vintage winkel, wat voor een retro uitstraling zorgt in huis. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend milieubewust als je tweedehands spullen hergebruikt. 

Nieuwste over Topondernemers