Hoe kun jij je blijven ontwikkelen?

4 minuten leestijd

Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen, ook als je een baan hebt waar je het enorm naar je zin hebt. Door je te blijven ontwikkelen zorg je ervoor dat je werkplezier alleen maar zal toenemen. Je weet immers steeds meer over je eigen werkveld en door up-to-date informatie te hebben kun je mensen beter adviseren en informeren. Dit is in alle branches van belang, maar helemaal wanneer je werkt in het sociale domein. Werk jij voor een lokale overheid en dan, bijvoorbeeld, op de afdeling die ervoor zorgt dat de milieuregels worden nageleefd? Dan is een cursus Milieurecht onmisbaar.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Bij de (lokale) overheid staat duurzaamheid hoog in het vaandel. En dat zie je overal terug. Niet alleen gaat het dan om het scheiden van afval en het voorkomen en opruimen van zwerfafval, maar ook bedrijven in een gemeente moeten zich aan wet- en regelgeving houden. Daarvoor moet het wel helemaal duidelijk zijn wat die regels zijn en hoe deze kunnen worden nageleefd en gecontroleerd. Werk jij op de afdeling milieu van een gemeente? Dan is dát jouw taak. Maar hoe kun je deze uitvoeren als je zelf niet helemaal op de hoogte bent van de geldende wetten en regels? Een cursus milieurecht zorgt ervoor dat jij weer helemaal up-to-date bent. Ook een basistraining Duurzaamheid Overheid kan interessant zijn wanneer je deze of een vergelijkbare functie bekleedt of wilt gaan bekleden.

Volg een opleiding naast je werk

Het mooist is het natuurlijk als jij een opleiding kunt volgen waar je direct, in jouw vakgebied, iets aan hebt. Dat kan bij de Bestuursacademie. Je vindt hier heel veel opleidingen voor in het sociaal domein en dus ook de cursus Milieurecht en de basistraining Duurzaamheid Overheid. Het fijne aan het volgen van een opleiding via de Bestuursacademie is dat je deze in de meeste gevallen naast je werk kunt volgen. Zo kun je dat wat je geleerd hebt direct in de praktijk brengen en kun je vragen die je nu (nog) niet kunt beantwoorden bespreken tijdens je lessen.

De opleidingen van de Bestuursacademie kunnen klassikaal maar ook online worden gevolgd. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je HBO cursus Milieurecht of de basistraining Duurzaamheid Overheid ook nog tijd hebt voor je gezin en je sociale leven.

Of volg een opleiding voor je gaat solliciteren

Wil jij graag aan het werk bij de gemeente en heb je geen relevante opleiding? Dan is het verstandig om eerst te achterhalen waar jouw interesses liggen en dan welke opleiding past bij wat jij wilt gaan doen. De Bestuursacademie heeft een zeer duidelijke website waar niet alleen alle aangeboden opleidingen, cursussen en trainingen op staan, maar waar je ook kunt vinden welke vooropleiding je nodig hebt. Heb je een opleiding binnen het sociaal domein afgerond? Dan liggen de wegen voor je open om te solliciteren bij de gemeente!

Nieuwste over Blog