Verduisterende gordijnen, goed slapen in een koel en gezellig huis 

2 minuten leestijd

Er zijn verschillende redenen waarom je verduisterende gordijnen zou willen gebruiken. Ten eerste kan dat zijn omdat je je slaapkamer goed donker wil houden. Je kunt ook dit soort gordijnen ophangen om de zon en warmte buiten te houden. Een derde reden kan zijn dat je het gewoon gezellig vindt om een zwaar gordijn voor je ramen te hebben. Het zorgt voor een extra intieme sfeer in huis.

Goed slapen met verduisterende gordijnen 

Verduisterende gordijnen zijn een perfecte oplossing om je slaapkamer goed donker te houden. Het is bewezen dat je beter slaapt in een donkere kamer. Vooral ook als je overdag moet slapen omdat je een nachtdienst draait bijvoorbeeld, hoe je met dit type raambekleding het daglicht goed buiten. Vooral als je licht slaapt, kun je last hebben van het kleinste beetje licht. Een goede nachtrust is goed voor je gezondheid, en voor je humeur. Als het ochtendlicht niet in je kamer valt, kun je op je vrije dag ook beter uitslapen.

Een koel huis op warme dagen 

Als je een ruimte op het zuiden hebt, waar de zon overdag opstaat, is het verstandig om te zorgen dat het zonlicht niet binnenkomt. Als je verduisterende gordijnen gebruikt, die tot wel 100% het zonlicht tegenhouden, blijft je huis heerlijk koel op tropische dagen. Direct zonlicht zorgt ervoor dat je huis warmer wordt. Het kan wel enkele graden schelen als de zon op je raam staat. Daarnaast kan het directe zonlicht de kleuren van stoffen, kleden en meubelbekleding doen verkleuren. Met verduisterende gordijnen heb je dit probleem niet.

Gezelligheid en geen inkijk 

Verduisterende gordijnen geven je huis een warme gezellige uitstraling. Omdat ze meestal wat zwaarder zijn, kleden ze een ruimte aan. Je hebt met verduisterende gordijnen ’s avonds geen last van het licht van felle lantaarnpalen of koplampen van auto’s als je in een drukke straat woont. En niemand die bij je binnenkijkt! Doordat je ramen mooi afgesloten zijn, creëer je een intieme sfeer in huis. Je kaarslicht komt extra tot zijn recht tijdens een romantisch diner.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog