Nieuwe werkschoenen nodig? Deze 3 tips helpen jou!

4 minuten leestijd

Werkschoenen, een groot deel van de werkend Nederland loopt er dagelijks op. Deze schoenen worden vaak gedragen op plekken waar mensen hun voet gemakkelijk kunnen verwonden, zoals op de bouw. Ook mensen die in een fabriek of magazijn werken, hebben vaak veiligheidsschoenen aan hun voeten. Heb jij nieuwe werkschoenen nodig, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Deze 3 tips helpen jou om de beste werkschoenen te vinden.

1. Kwaliteit van de schoen


Ben jij op zoek naar een werkschoen? Dan wil je hier lange tijd plezier van hebben. Het moet niet zo zijn dat jij binnen de kortste keren wederom nieuwe werkschoenen kunt kopen. Kijk daarom goed naar de kwaliteit van de schoen voordat je tot aankoop overgaat. Richt je hierbij onder meer tot het materiaal waarvan de schoen gemaakt is. Goedkope werkschoenen lijken op het eerste oog misschien interessant, maar ze zijn vaak gemaakt van materiaal van mindere kwaliteit. Hierdoor moet jij ze vaak sneller vervangen dan de duurdere varianten.

Vergeet niet om te letten op de veiligheidseisen. Werkschoenen worden namelijk ingedeeld in verschillende veiligheidsnormen, van S1 tot en met S5. Als je in de bouw werkt is het bijvoorbeeld belangrijk dat de neus van de schoen stevig is en dat scherpe voorwerpen nooit door de zool heen kunnen komen. Vraag dus van tevoren aan je werkgever aan welke veiligheidsnormen jouw werkschoenen moeten voldoen.

2. Draagcomfort


Een werkschoen moet allereerst voldoende bescherming bieden. Toch raden wij je aan verder te kijken dan de veiligheid alleen. Veiligheidsschoenen moet immers ook prettig zitten. Dit is zeker het geval wanneer jij het grootste deel van de dag op deze schoenen loopt. Koop daarom nooit willekeurig een werkschoen, maar probeer hem eerst uit. Schiet de schoen aan en loop er vooral ook een stukje op. Zodoende weet jij snel of de werkschoen prettig zit.

Bestel je een werkschoen online? Knip de kaartjes er dan pas af wanneer je zeker weet dat het een prettige schoen is. Wanneer ze niet lekker zitten, kun jij de werkschoenen nog weer terugsturen. Dit is niet mogelijk als je de kaartjes reeds van de schoen hebt gehaald.

3. Uitstraling


De gemiddelde Nederland koopt een werkschoen vanwege de veiligheid en het draagcomfort. Toch zien we steeds vaker dat mensen ook waarde hechten aan de uitstraling van de schoenen. Zo vindt niet iedereen het bijvoorbeeld mooi om met grote schoenen rond te lopen. Daarbij komt dat dit niet door iedereen als prettig ervaren wordt. Geldt dit ook voor jou? Kijk dan eens verder dan de standaard werkschoenen.

Tegenwoordig zijn er allerlei werkschoenen verkrijgbaar die op het eerste oog niet op een werkschoen lijken. Neem bijvoorbeeld Puma werkschoenen van Proforto. Dit sportmerk heeft een sportieve werkschoen ontwikkeld die op het eerste oog niet op een veiligheidsschoen lijkt. Toch is de schoen voorzien van een stalen neus, waardoor hij jou voldoende bescherming biedt tijdens het werk. Daarbij komt dat veel mensen deze werkschoen ook nog eens een stuk fijner vinden zitten dan de standaard werkschoenen.

Nieuwste over Blog