Videomarketing inzetten: hoe kies je de juiste videostrategie?

5 minuten leestijd

Videomarketing is een onmisbaar onderdeel van een succesvolle marketingstrategie. Kijk om je heen: video is overal. Je doelgroep verwacht eigenlijk dat ze jou ook aan de hand van video beter kunnen leren kennen.

Leuk en aardig, maar welke video’s leveren jou dan het meeste op?

Dat hangt helemaal af van de fase waarin je jouw klant wilt bereiken. Dus, wat heb je nodig?

Meer naamsbekendheid en traffic naar je website? Of zit dat eerste wel goed, maar wil je dat klanten sneller contact opnemen en overgaan tot aankoop? Of heb je al een prachtige klantenkring en wil je hen vooral opwarmen om weer een nieuw product af te nemen?

Dit bepaalt ook de video’s die je nodig hebt.

Het See, Think, Do, Care model van Google biedt een krachtig raamwerk voor het bepalen van de video’s die je nodig hebt. Hieronder wordt uitgelegd hoe je videomarketing effectief kunt inzetten binnen elk van deze fasen.

Wat is het See, Think, Do, Care model?

Het See, Think, Do, Care model is ontwikkeld door Google als een manier om de verschillende fasen van de klantreis te identificeren en te benaderen. Dit model helpt bedrijven te focussen op de intenties van hun doelgroep in elke fase en hoe ze daarop kunnen inspelen met hun marketinginspanningen.

See: De breedste fase, waarbij je je richt op potentiële klanten die mogelijk nog niet van je merk hebben gehoord.

Think: In deze fase overwegen klanten actief hun opties. Ze weten dat ze een behoefte of probleem hebben en zoeken naar oplossingen.

Do: De fase waarin klanten klaar zijn om een aankoop te doen. Ze hebben besloten wat ze willen en zoeken de beste optie.

Care: Na de aankoop is het belangrijk om de relatie met de klant te onderhouden en te zorgen voor herhaalaankopen of loyaliteit.

Video's inzetten in de SEE fase

In de SEE fase is je doel om de aandacht van potentiële klanten te trekken en een eerste impressie te geven. Videocontent die hier goed bij past, omvat:

  • Algemene merkvideo’s: Een bedrijfsfilm laten maken kan een effectieve manier zijn om een laagdrempelige eerste impressie te geven. Deze kan ook ingezet worden als sponsored video ad om een breed publiek te bereiken.

  • How-to video’s: Gerelateerd aan je merk of product, bieden deze video’s waardevolle informatie en kunnen ze potentiële klanten voor het eerst in aanraking brengen met je merk.

Video's inzetten in de THINK fase

In de THINK fase zoekt je doelgroep naar informatie om hen te helpen een beslissing te nemen. Videocontent die goed werkt in deze fase omvat:

  • FAQ video’s: Beantwoord veelgestelde vragen over je producten of diensten.

  • Productvideo’s: Leg de voordelen en unieke eigenschappen van je producten uit om consumenten te helpen bij hun overweging.

Video's inzetten in de DO fase

In de DO fase is je klant klaar om te kopen. Om ze over de streep te trekken, kun je de volgende videostrategieën gebruiken:

  • Persoonlijke videoboodschappen: Creëer een emotionele connectie door persoonlijke videoboodschappen die de laatste twijfels wegnemen.

  • Testimonial video’s: Laat huidige klanten vertellen hoe jouw product hun probleem heeft opgelost, wat potentiële kopers kan overtuigen.

Video's inzetten in de CARE fase

In de CARE fase is het belangrijk om de relatie met je klanten te onderhouden. Geschikte videocontent omvat:

  • Tutorial video’s: Help je klanten je product of dienst nog beter te gebruiken.

  • Interview video’s: Over actuele trends en onderwerpen in jouw vakgebied, om jezelf weer even top of mind te maken bij je doelgroep.

Conclusie

Het See, Think, Do, Care model van Google biedt een uitstekend kader voor het plannen en implementeren van een videomarketingstrategie. Door te focussen op de behoeften en intenties van je doelgroep in elke fase, kun je video’s effectief inzetten om je marketingdoelen te bereiken. Voor maatwerk videostrategie en advies is het verstandig een afspraak te plannen met een videoproductiebedrijf. Zij hebben de expertise om te adviseren over de beste videoformats en strategieën voor het produceren van videocontent die maximale impact heeft.

Nieuwste over Blog