Hoe kom je op de juiste manier van je afval af?

3 minuten leestijd
Hoe kom je op de juiste manier van je afval af

Last Updated on: 24th mei 2024, 06:24 am

Veel ondernemers krijgen tijdens hun werk te maken met afval. Of het nu gaat om klus- en sloopafval, groenafval of chemisch afval, al het afval moet op een verantwoorde manier afgevoerd worden. Dat is nog best een gedoe als je niet de juiste voorbereidingen treft. Een afvalcontainer huren Noord Holland is helemaal niet moeilijk en zal ervoor zorgen dat je veel effectiever en veiliger aan het werk kunt gaan.

Waarom zou je een afvalcontainer huren?

Er zijn verschillende redenen om als ondernemer een afvalcontainer te huren:

 • Gemak: Met een afvalcontainer verzamel je al je afval op één plek. Je hoeft het afval niet meer te sorteren en te sjouwen, de afvalinzamelaar komt het gewoon ophalen.
 • Milieuvriendelijk: De inhoud van de afvalcontainers wordt uitgezocht en gerecycled, waardoor er minder afval naar de stortplaats gaat. Dit is een stuk beter voor het milieu.
 • Kostenbesparend: In veel gevallen is het huren van een afvalcontainer goedkoper dan het zelf afvoeren van je afval. Dit komt doordat je niet hoeft te investeren in een eigen container of transportmiddel.
 • Tijdsbesparend: Je bespaart tijd doordat je het afval niet zelf hoeft te sorteren en af te voeren. Zo kan jij je concentreren op je core business.
 • Veiligheid: Je hoeft het afval maar één keer in je handen te hebben. Hierdoor voorkom je letsel. Ook zorgt het gebruik van een afvalcontainer ervoor dat je geen stapels afval op de werkplaats hebt liggen.

Welke afvalcontainer heb ik nodig?

Het type afvalcontainer dat je nodig hebt, hangt af van het soort afval dat je produceert. Remondis biedt een breed scala aan afvalcontainers aan, waaronder:

 • Bouw- en sloopafvalcontainers: Voor puin, hout en metaal.
 • Grofvuilcontainers: Voor meubelen, gordijnen, tapijt, metalen, kunststoffen en papier.
 • Schoon puinafvalcontainers: Voor afval dat vrijkomt bij sloopklussen, zoals het afbreken van een muur of het verwijderen van een vloer.
 • Houtafvalcontainers: Voor pallets, planken, platen, laminaat en parket.
 • Groen- en tuinafvalcontainers: Voor snoei- en tuinafval, graszoden, takken, struiken en riet.
 • Grondafvalcontainers: Voor schone aarde, zand, klei, tuinaarde en potgrond.
 • Chemisch afvalcontainers: Voor verf, lakken, batterijen en andere gevaarlijke stoffen.

Hoe huur ik een afvalcontainer?

Je kunt een afvalcontainer huren via de website van Remondis. Je kiest de gewenste afvalstroom, de afmeting van de container en de gewenste huurperiode. Je kunt vervolgens online de bestelling plaatsen en betalen. De afvalcontainer wordt volgens afspraak bij jou op locatie afgeleverd en weer opgehaald.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog