De trends rondom kantoorinrichting

4 minuten leestijd
De trends rondom kantoorinrichting

Last Updated on: 24th mei 2024, 06:30 am

Tot jaren geleden zagen we dat de meeste kantoren eigenlijk best saai en vooral ook zakelijk waren ingericht. Veel verder dan een paar TL bakken, bureau en stoel kwam het verder niet. Voor het opbergen van wat belangrijke spullen stond er een grote grijze archiefkast, maar daar was dan ook wel alles mee gezegd. Gelukkig is dit de afgelopen jaren enorm veranderd en zien we echt wel dat steeds meer werkgevers kiezen voor een wat meer huiselijke sfeer. Ergens ook wel logisch, want door je werknemers het gevoel te geven dat ze in een huiselijke sfeer werken, hebben ze veel minder het gevoel dat ze op hun werk zijn, wat vaak de gemoedstoestand en ook productiviteit ten goede komt. Omdat we toch zien dat er zowel op praktisch als decoratief gebied de afgelopen jaren best veel is veranderd, willen we graag de laatste trends met je delen.

Stijlvolle en duurzame vloeren

De eerste trend die we zien, is de keuze voor het type vloer binnen veel kantoren. Logisch, want waar we vaak zagen dat er werd gekozen voor tapijt of vloerbedekking, is dit vandaag de dag allang niet meer het geval. Sterker nog, we zien juist dat steeds meer bedrijven investeren in duurzaamheid en daarom kiezen voor een epoxy gietvloer. Het voordeel van gietvloeren, is dat ze niet alleen een langere levensduur hebben, maar ook onderhoudsarm en verkrijgbaar zijn in praktisch iedere kleur die je maar zou willen. Hoe fijn is het dan om niet alleen een vloer te hebben die gemakkelijk te onderhouden is, maar ook direct zorgt voor extra sfeer en gezelligheid.

Aankleding van het kantoor

Met alleen het laten leggen van een mooie epoxyvloer ben je er nog niet. Hoewel dit wel direct zorgt voor een compleet andere sfeer, is het ook belangrijk om rekening te houden met de aankleding van het kantoor. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld een schilderij aan de muur te hangen en deze muren te voorzien van een kleur in plaats van RAL 9001 (wit) of RAL 9010 (gebroken wit)? Zo zien we bijvoorbeeld dat de kleuren van Eric Kuster het ontzettend goed doen en net even zorgen voor wat extra sfeer en gezelligheid op kantoor. Belangrijk is wel dat je het rustig houdt qua kleuren en ook qua aankleding, maar een paar leuke accenten kan zeker geen kwaad.

Vergeet de gezamenlijke ruimtes niet

Stel dat je een bedrijf bent dat niet alleen kantoorwerkzaamheden verricht, maar ook een complete productieruimte heeft. Dan is het logisch dat er ook aandacht besteed moet worden aan de gezamenlijke ruimtes zoals de kantine. Waar je in productieruimtes het beste kunt kiezen voor een troffelvloer omwille van kwaliteit en ook veiligheid en hygiëne, is het wel prettig dat ook de mensen die in de productie werken, tijdens de pauze het gevoel hebben dat ze lekker thuis aan tafel of op de bank een boterham aan het eten zijn. Zo is het leuk om niet te kiezen voor standaardmeubilair, maar net even wat extra’s te investeren in wat leuke tafels en stoelen en hier en daar een mooie plant neer te zetten. Dit is misschien maar iets heel kleins, maar zorgt wel direct voor een stuk meer sfeer.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog