/

Hoe belangrijk is de content op de website van je bedrijf?

4 minuten leestijd

Vrijwel ieder bedrijf heeft vandaag de dag een website. Al is het maar om te laten weten dat je bestaat. Voor het ene bedrijf is een website belangrijker dan voor het andere. De warme bakker heeft er vaak minder belang bij dan een administratiekantoor of notaris. Maar als je een website hebt dan wil je natuurlijk wel dat die in orde is. Dat geldt in de eerste plaats voor de teksten die op je website staan. Dit is het visitekaartje van je bedrijf. Als je zelf niet zo’n ster bent met schrijven, dan kun je hier een copywriter voor inschakelen. Deze schrijft niet alleen foutloze teksten maar zorgt er ook voor dat de tekst de juiste zoekwoorden bevat.

Waarom zijn zoekwoorden belangrijk?

Zoekmachines zoals Google en Bing werken met zoekwoorden op websites. Als een gebruiker intypt wat hij zoekt, dan kijken de zoekmachines of die zoekwoorden op een website voorkomen. Zo ja, dan wordt deze website als suggestie gegeven. Hoe relevanter, hoe hoger de site in de resultaten komt te staan. Een ervaren content management bedrijf zoals Crossphase kan onderzoek doen naar zoekwoorden die populair zijn voor jouw branche en die je dus zeker in de teksten op je website moet verwerken. Het is daarbij belangrijk dit niet te overdrijven. Als je een kapsalon in Breda hebt dan is het zoekwoord ‘kapper in Breda’ natuurlijk handig, maar dit moet je dan niet 12 keer noemen in een tekst van 500 woorden. Zoekmachines zijn slim en snappen dat je dit expres doet om meer hits te krijgen. Dus een goede dosering en het gebruik van synoniemen is heel belangrijk.

Prettig leesbare teksten

Naast dat in de teksten op je website de juiste zoekwoorden moeten worden verwerkt is het ook belangrijk dat ze prettig leesbaar zijn. Het is tenslotte de bedoeling dat er ook klanten of geïnteresseerden naar je pagina komen. Die willen geen teksten met kromme zinnen omdat bepaalde zoekwoorden er per se in verwerkt moesten worden. Een bedrijf met voldoende ervaring in copywriting kan hier rekening mee houden en de content zo formuleren dat deze twee doelen dient. Prettig leesbaar en de juiste zoektermen in een acceptabele hoeveelheid.

Hoe hoog sta ik in de zoekresultaten?

Ieder bedrijf wil op nummer 1 staan in de zoekresultaten. Vaak is dat alleen haalbaar als iemand heel specifiek zoekt. Maar je kunt er wel wat aan doen, door linkbuilding toe te passen. Dat houdt in dat er teksten met zoekwoorden die naar jouw bedrijf verwijzen worden geplaatst op speciale websites. Veel plaatselijke kranten bieden bijvoorbeeld die mogelijkheid. Jouw bedrijf wordt met naam genoemd en met relevante zoekwoorden met een link naar je website. Mensen zullen dit soort berichten niet vaak lezen, maar zoekmachines des te meer. En daarmee kun je ervoor zorgen dat jouw website en daarmee je bedrijf een stuk populairder wordt. En dan maar hopen dat er meer mensen op jouw link klikken en ook daadwerkelijk een bestelling doen of opdracht gunnen. Want daar was het tenslotte om te doen.

Nieuwste over Blog