Het belang van e-mail anno 2021

3 minuten leestijd

E-mail is een van de oudste vormen van online communicatie die er is. Je zou verwachten dat met de jaren het gebruik van e-mail wat zou verwateren, maar niets is minder waar. Anno 2021 is de e-mail nog steeds een van de belangrijkste communicatievormen die zowel B2C als B2B wordt gebruikt. Op het gebied van B2C zien we dit voornamelijk terug in nieuwsbrieven en ander klantcontact. Het stukje klantcontact verschuift inmiddels een beetje richting chat, maar zal nooit volledig via de chat gaan verlopen. Op het gebied van B2B wordt de e-mail nog veel meer gebruikt. Hierin zien we mailcontact met zowel nieuwe als bestaande klanten, partners en leveranciers. Omdat de e-mail niet weg te denken is uit de bedrijfsvoering vertellen we jou in deze blog hoe jij anno 2021 gebruik kunt maken van e-mails!

B2B e-mail

Binnen de business to business markt is e-mail het belangrijkste communicatiemiddel. Dit komt omdat het contact binnen de B2B sector behoorlijk formeel is en de e-mail zich hier perfect voor leent. Het contact blijft voor altijd behouden en is hierdoor in de toekomst ook altijd inzichtelijk. Gemaakte afspraken in de e-mail gelden dan ook als rechtsgeldige overeenkomst en zijn veel makkelijker aan te tonen dan wanneer dit via de telefoon gebeurd. Wanneer nog niet iedere medewerker in jouw onderneming een eigen e-mailadres heeft is het eigen e-mailadres aanmaken een van de eerste dingen die je dient te doen. Zo kan iedere medewerker vanuit haar/zijn eigen naam contact opnemen met andere partijen. Dit staat dan ook stukken professioneler dan wanneer meerdere mensen gebruik maken van hetzelfde e-mailadres.

B2C e-mail

Binnen de B2C wereld wordt in verhouding minder gebruik gemaakt van e-mail dan enkele jaren geleden. Dit komt omdat veel ondernemingen social media en chat platforms zijn gaan gebruiken om het ‘gemakkelijke’ contact te doen. Kleine en makkelijk te beantwoorden vragen hoeven natuurlijk niet via de e-mail verstuurd te worden. Hier blijft de e-mailbox dan ook overzichtelijker van dus dit is een stap in de goede richting. Toch zal de e-mail nooit volledig kunnen verdwijnen uit de bedrijfsvoering. Probeer daarom in ieder geval een klantenservice@ & info@ jouw bedrijfsnaam e-mailadres te hebben. Via deze mailboxen kun je vervolgens contact houden met jouw klanten en partners.

Nieuwste over Internet Marketing