5 tips voor je landingspagina

4 minuten leestijd

Last Updated on: 10th mei 2022, 09:59 am

Ben je een website aan het bouwen voor jouw bedrijf, en wil je dat jouw klanten te makkelijk kunnen vinden via de zoekmachines? Dan zijn deze tips die je zelf kunt toepassen goud waard. Heb je weinig tijd, geld of headspace om deze tips toe te passen? Ga dan gelijk door naar tip 5: besteed je landingspagina’s uit aan een online marketing bureau of aan een expert van DoubleSmart.

1: Gebruik de juiste zoekwoorden

Wanneer mensen de zoekmachines gebruiken om een product of dienst te vinden, gebruiken ze bepaalde zoekwoorden. Denk aan ‘gras laten maaien Utrecht’ of ‘cacaonibs kopen’. Zorg er daarom voor dat jouw landingspagina deze zoekwoorden gebruikt. Niet te vaak, maar wel vaak genoeg. Gebruik ook voldoende synoniemen en verwante zoektermen.

2: Optimaliseer je techniek

Google en andere zoekmachines letten niet alleen maar op het gebruik van zoekwoorden. Ook een soepel werkende website is belangrijk voor jouw positie. Werk daarom aan een website die snel laadt en makkelijk te navigeren is. Niet alleen prettig voor jouw gebruikers en bezoekers, maar ook voor je rankings in de zoekmachines. Wees ook niet te scheutig met pop-ups en zorg ervoor dat elementen op je site niet te veel verspringen.

3: Linkbuilding 

Onmisbaar in je zoekmachine optimalisatie strategie is linkbuilding. Middels het plaatsen van content op externe websites die naar jouw landingspagina leiden, stijgen je posities in de zoekmachines. Vergewis je er wel van dat dit kwalitatieve linkbuilding is. Een link vanaf de hobbysite van je neefje is amper iets waard en zal dan ook weinig effect hebben, maar een link van een populaire blog of gerespecteerde website zal wél veel waard zijn. Dit is een aspect waar je in zult moeten investeren, zeker wanneer je veel concurrentie hebt in jouw niche.

4: Blijf up to date van de SEO trends

Het algoritme van Google en andere zoekmachines wordt constant aangepast. Het is dan ook van belang om op de hoogte te blijven van de laatste SEO trends, zodat je hierop kunt inspelen. Liefst vóór de concurrentie dat doet. Geregeld kondigt Google aan wat er in de komende update belangrijk gaat zijn, en er zijn veel SEO experts die zich specifiek met zulke voorspellingen bezighouden.

5: Besteed je landingspagina en SEO uit aan een online marketing bureau zoals DoubleSmart

Eén van de beste dingen dat je kunt doen, al dan niet het beste, is het maken van je landingspagina uitbesteden aan een online marketing bureau – zoals DoubleSmart. Een online marketing bureau heeft namelijk alle expertise en ervaring in huis om jouw landingspagina aan alle eisen van Google en andere zoekmachines te laten voldoen. Bovendien kunnen zij tip 1 tot en met 4 perfect toepassen. Online marketing bureau DoubleSmart doet bijvoorbeeld een keyword analyse en concurrentieanalyse om jouw kansen bloot te leggen, zorgt voor een website die soepel draait en heeft beschikking tot een kwalitatief netwerk voor linkbuilding. En last but not least zijn zij op de hoogte van de laatste trends op het gebied van SEO.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Internet Marketing