Google Ads kan een onderneming succesvoller maken als de campagne correct wordt geïmplementeerd

5 minuten leestijd

Uw bedrijf online laten groeien is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Met zoveel beschikbare marketingkanalen en zoveel mensen die internet gebruiken, zijn er schijnbaar grenzeloze mogelijkheden om de producten en diensten van uw bedrijf te promoten. Maar marketing kan ook duur worden, waar veel kleine bedrijven niet echt het budget voor hebben, om een ​​betekenisvolle impact te maken op hun digitale marketinginitiatieven.

In het geval dat u op de meeste online ondernemers lijkt, is het houden van promoties via Google zowel aanlokkelijk als alarmerend. Alles bij elkaar genomen, ervan uitgaande dat u het goed doet, kan zoekmachine adverteren uw bedrijf veranderen. In tegenstelling tot dingen die niet gaan zoals gepland, zou u een enorm aantal euro’s kunnen verbranden en letterlijk niets ervoor terug krijgen.

In dit artikel gaan we het kort hebben over Google Ads. Zoals dingen die u moet weten voordat u een advertentie uitrolt, zodat u meer vertrouwd raakt met de tool.

Wat is Google Ads?

Google Ads is een online advertentie service waarmee marketeers hun klanten onmiddellijk kunnen bereiken. Google Ads is een effectieve manier om gekwalificeerd verkeer of goede leads naar uw bedrijf te halen terwijl ze op zoek zijn naar producten en services die vergelijkbaar zijn met de producten en services die uw bedrijf te bieden heeft. Google Adwords uitbesteden levert grote voordelen op. Dit omvat het stimuleren van uw websiteverkeer, het ontvangen van meer telefoontjes en het verhogen van uw winkelbezoeken (voor het geval u er een heeft).

Stel dat als via Google zoekt naar ‘auto’, zal Google verschillende relevante resultaten voor u laten zien. Als u nu goed kijkt, zult u zien dat de top- en basis-zoekresultaten voornamelijk bestaan uit grote advertenties en gemarkeerd zijn als ‘Advertenties’.

Waarom zou uw onderneming voor Google Ads moeten kiezen?

Mensen voeren dagelijks bijna 3,5 miljard zoekopdrachten uit via Google, waardoor Google de meest gebruikte zoekmachine is. De Google Ads-campagne optie bestaat al bijna twintig jaar. Dit geeft het een status op het gebied van betaalde advertenties.

Google ontving in 2019 meer dan 2,3 biljoen zoekopdrachten. Mensen gebruiken Google om praktisch alles te vinden; het is hun definitieve bron voor het leren en ontdekken van nieuwe producten en diensten. Als ondernemer is het absoluut noodzakelijk dat uw website bovenaan de pagina’s met zoekresultaten van Google komt te staan.

Een van de meest geaccepteerde redenen om voor Google Ads te kiezen, is dat u hiermee advertenties kunt maken en weergeven voor uw doelgroepen. Dit betekent dat uw bedrijf wordt weergegeven op de pagina met zoekresultaten van zoekmachines (SERP) op het moment dat uw ideale klanten op zoek zijn naar producten en diensten zoals die van u via Google. Zo bereikt u uw doelgroep en gebruikt Google uw informatie om aan uw doelgroep te tonen.

Volgens Google verdienen ondernemers flink wat geld terug die ze aan Google Ads besteden. Door de statistieken te zien, wordt duidelijk gesuggereerd hoe mensen er baat bij hebben en overwegen om op Google te adverteren. Een andere belangrijke reden is om op de hoogte te blijven van de markttrends. Mogelijk gebruiken uw concurrenten met de hulp van een Adwords bureau Google Ads en bieden ze op bepaalde zoekwoorden waarvoor u organisch rangschikt, wat u ten nadele kan zijn.

Leer uw doelgroep kennen dankzij Google Ads

Google Ads levert daarentegen informatie op over de gewoonten en vereisten van klanten waar ondernemers van vorige generaties alleen maar van hadden kunnen dromen. Enkele van de waardevolle gegevens die u met Google Ads over uw klanten kunt leren, zijn onder meer de zoekwoorden die ze gebruiken om uw website te vinden, hun locatie, de apparaten die ze gebruiken en de tijden en dagen waarop ze zoeken.

U kunt deze informatie gebruiken om uw producten en diensten te verbeteren en om uw marketinginspanningen te verfijnen, zodat u geen geld verspilt aan advertenties voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft.

Hoeveel kost Google Ads?

Een belangrijke reden om Google Ads te gebruiken, is dat u volledige controle heeft over de kosten. Als u een budget instelt, zal Google Ads dit nooit overschrijden en het programma voorspelt uw resultaten op basis van het budget dat u instelt.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Internet Marketing