Als artiest je werk verkopen: hoe pak je het aan?

3 minuten leestijd

Last Updated on: 14th juni 2021, 12:14 pm

Of je nu fotograaf, schilder, muzikant of ontwerper bent: het is tof om als artiest je werk te verkopen. Je kunt er voldoening uit halen en er iets aan verdienen. Wil je het eens goed gaan aanpakken om je werk te koop aan te bieden? Lees dan verder voor onze tips en tricks.

Webshop starten

Het is verstandig om niet te veel tijd te hoeven stoppen in de praktische zaken rondom de verkoop van je werk. Het maken van het werk is immers het belangrijkste onderdeel: daar kun je je beter op focussen. Gelukkig is het tegenwoordig vrij eenvoudig om een eigen webshop te beginnen, met bijvoorbeeld een ingebouwd betaalsysteem. Dat scheelt een heleboel tijd! Via een e-commercesysteem zoals Shopify heb je je online winkel snel opgezet. Met handige thema’s kun je de look van je webshop naar jouw wensen inrichten. Zo kun je met trots je werk verkopen! Ook een Magento 2 webshop is een goede mogelijkheid voor het bouwen van je webwinkel. Kies een systeem dat je handig vindt om mee te werken – en ga aan de slag!

Social media inzetten

Als je je werk op je webshop hebt staan, is het belangrijk om dit aan te kondigen. Zo ga je immers over tot de verkoop: je werk moet worden gevonden. Deel bijvoorbeeld via social media dat je werk te koop is. Hoe actiever je bent online, hoe groter de kans is dat dit wordt opgemerkt. Om ook potentiële klanten buiten je kennissenkring te bereiken, kun je berichten plaatsen in groepen of passende hashtags gebruiken.

Netwerken

Niet alleen via social media kun je je bereik vergroten, maar ook in algemenere zin: het is verstandig om te netwerken. Verspreid onder zoveel mogelijk mensen dat je je werk aanbiedt. Ga bijvoorbeeld ook naar fysieke netwerkbijeenkomsten. Of probeer om je werk tentoon te kunnen stellen op evenementen. Die zichtbaarheid is belangrijk! Tijdens zo’n event kun je weer de koppeling maken met je webwinkel, door bijvoorbeeld visitekaartjes uit te delen met daarop een link naar je webshop. Een exclusieve kortingscode kan ook een bijdrage vormen, om maar wat te noemen.

Reviews vragen en delen

Als laatst kun je eraan denken om reviews in te zetten. Vraag aan de klanten die eerder werk van je hebben gekocht wat ze ervan vinden. Je kunt de mogelijkheid van het achterlaten van een review in je webshop verwerken. Laat mensen sterren geven en een aantal zinnen schrijven over hun ervaring. Deze reviews kun je vervolgens op bijvoorbeeld de homepage van je webshop laten zien, zodat ze direct kunnen worden gelezen. Dit kan andere bezoekers van je webwinkel weer inspireren om ook iets te kopen!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips