/

DEPLAY: de missie om kids te inspireren

7 minuten leestijd
deplay

Last Updated on: 4th januari 2024, 07:41 am

Onze vormingsjaren vormen de basis waarop ons succes in het leven wordt bepaald. Deze vormingsjaren voorzien ons ook van fundamentele levensvaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen en effectief communiceren. Elke ouder moet ervoor zorgen dat zijn kind in deze periode het best mogelijke onderwijs krijgt. Zodat het kind slaagt in het leven.

Moeten ouders zich echter zorgen maken over de toegenomen schermtijd en de impact ervan op het leren? Zeker nu de wereld voor bijna alles technologie gebruikt. Tablets, smartphones en digitale leermiddelen zijn in opkomst voor kinderen vanaf zeer jonge leeftijd.

Leermethoden bij kinderen

Kinderen leren op veel verschillende manieren. Deze lessen zijn visueel, auditief of sensorisch. Kinderen leren ook in hun eigen tempo, ongeacht het tempo van de klas. Digitale apparaten zoals de Kids Tablet van DEPLAY zijn hierbij behulpzaam en bieden leerlingen de mogelijkheid om in hun eigen tempo te leren.

Zodat niemand hoeft te proberen om het instructietempo van hun leraar te evenaren. Dit moedigt kleine kinderen ook aan om zelfleren beter te begrijpen. Kinderen die dyslexie of bijvoorbeeld autisme hebben, kunnen door apps worden geholpen.

Ze kunnen zo hun sociale vaardigheden ontwikkelen en in hun eigen tempo vooruitgang boeken. Zonder controle of te worden onderworpen aan spot of een oordeel. Ook leren kinderen op een verantwoorde manier om te gaan met technologie.

Deze thema’s staan centraal bij het merk DEPLAY.

Luuk Waterschoot, oprichter DEPLAY

Luuk Waterschoot, 25 jaar en oprichter van DEPLAY. Hij begon als ondernemer in 2019 met in eerste instantie louter het idee van ondernemen, maar nog zonder duidelijk doel. Hij probeerde meerdere merken en zag dat de online verkoop ergens wel liep, maar de passie van het product ontbrak.

Ik ben erachter gekomen dat het superleuk is om jezelf te verbeteren, om zelfontwikkeling toe te passen.

Mij werd vroeger nooit uitgelegd hoe je voor jezelf opkomt. Als je bijvoorbeeld gepest wordt. Of hoe je omgaat met stress of druk. Ook niet hoe jij keuzes maakt in het leven. Eigenlijk je persoonlijke vaardigheden zoals je communicatie en je sociale vaardigheden. Dat wordt op school denk ik nooit uitgelegd. Wat je tegenwoordig de soft skills noemt. Door de opkomst van AI worden de hard skills veel minder belangrijk. Dat wordt overgenomen door de techniek.

Deze persoonlijke vaardigheden, de soft skills worden je op school niet echt bijgebracht. Dat terwijl juist deze skills steeds belangrijker worden.

DEPLAY

Na het doen van marktonderzoek kwam Luuk er al snel achter dat er een schreeuwende vraag naar zelfontwikkeling bestaat. Zeker bij jongeren. Daarom wilde hij graag educatief speelgoed maken met zelfontwikkeling als centraal thema. Dit vertaald in het Engels werd Developing en Play, samengevoegd tot DEPLAY.

Op 10 september 2020 wordt DEPLAY officieel opgericht, waarin Luuk zijn passie van zelfontwikkeling kan leggen in het educatieve speelgoed. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld muziekinstrumenten voor kinderen, maar voornamelijk de DEPLAY Kids Tablet.

Waarin je educatieve apps spelenderwijs kan installeren, zodat jij als ouder opgelucht adem kunt halen. Omdat je weet dat je kind niet op allerlei vreemde sites gaat zitten. In plaats daarvan zien de kinderen de apps die speciaal voor hun leeftijd zijn geselecteerd.

Dit zijn echte kinderdingen zoals tekenen, woordjes, muziek of rekenen. Voor de oudere kinderen zijn het meer educatieve video’s, maar ook Neflix Kids en Videoland Kids.

Lange termijn visie

DEPLAY kindertabletDe lange termijn visie van DEPLAY is om met dit educatieve speelgoed ook de sociale skills te leren aan de jeugd. Zo heeft Luuk het merk DEPLAY gecreëerd, bekend van kindertablets en kinderhorloges, dit wordt als middel ingezet om het onderwijssysteem te hervormen.

Het doel is om zoveel families te bereiken om de jeugd social skills te leren, omdat dat op school niet gebeurt. Dat is de drijfveer en persoonlijke passie van Luuk Waterschoot. Hij wil zoveel mogelijk kids en families inspireren.

Wat dat betreft timmert DEPLAY stevig aan de weg. In 2021 kwam de Kids Tablet van DEPLAY als beste uit de bus bij de test van de invloedrijke en onafhankelijke vergelijkingssite Top-X.nl.

De combinatie van educatie voor kinderen, met hoogwaardige technologie en voor een betaalbare prijs is een goede strategie gebleken.

DEPLAY 4G KidsWatch

DEPLAY 4G kinder smartwatchNaast de Kids Tablet is er ook de DEPLAY 4G KidsWatch. Deze behoort ook tot de top van het assortiment. Ook vanwege de prijs-kwaliteitverhouding.

Er zit onder meer een hartslagmeter, thermometer, SOS-functie en noem maar op. Natuurlijk kun je met deze smartwatch ook (video)bellen.

Daarnaast is er een GPS-functie. Dit is altijd handig als je wilt weten waar je kind uithangt. Het apparaat is geschikt voor IOS en Android. De watch is natuurlijk oplaadbaar en een oplaadbeurt garandeert zo’n 25 uur aan batterijduur. Verder krijg je een simkaart cadeau van € 5, zodat ermee gebeld kan worden.

De apps op de watch kun je vergelijken met die van jouw telefoon. Van Whatsapp tot lesrooster, je kunt het zo gek niet bedenken. Het heeft een zeer handig touchscreen, waarbij het scrollen een plezier is.

Het bijzondere is dat het ook een ander thema heeft, namelijk gezondheid. Ook hier geldt dat het apparaat functioneel is, maar tevens is het educatief.

Conclusie

Het merk DEPLAY is dan ook groeiende en je vindt het in de (online) schappen van onder andere de Blokker en de Mediamarkt. Het is zeer gunstig geprijsd voor zo’n kwaliteitsproduct. Vanwege die relatief lage prijs kunnen er veel huishoudens bereikt worden. De woorden van Luuk Waterschoot komen overeen met de werkelijkheid.

Een ander zeer sterk punt van het merk is de Customer Service. De overgrote meerderheid van de reviews geeft aan dat de klantvriendelijke houding van het bedrijf de klanten aanspreekt. Dat is op zich al inspirerend.

Dat is de kracht van DEPLAY: de missie wordt op alle fronten naar buiten gebracht en dat creëert een geloofwaardig merk.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog