De top 4 tips voor nieuwe Android gebruikers

3 minuten leestijd

Op dit moment zien we dat er ontzettend veel mensen zijn die interesse hebben in de Samsung S23 zakelijk. Een deel van deze mensen behoort tot de groep die voorheen altijd Apple heeft gekozen. Ben je van plan om de overstap van iOS naar Android te maken dan kan dit zomaar eens overweldigend overkomen door alle mogelijkheden. Kan je wel wat hulp gebruiken voor het gebruik van jouw eerste Android telefoon? Dan is het handig om snel verder te lezen. We laten je in dit artikel namelijk alles zien wat je maar moet weten als nieuwe Android gebruiker!

1. Pas je homepage aan

Een van de grootste voordelen van Android is natuurlijk de mogelijkheid om de homepage aan te passen aan wat jij fijn vindt. Je kunt snelkoppelingen naar uw favoriete apps toevoegen, de achtergrond veranderen en ook de apps op de homepage een ander plekje geven. Dit is dan ook handig om gelijk te doen als je een nieuwe Android telefoon krijgt.

2. Maak gebruik van Google Assistant

De volgende tip is om gebruik te maken van Google Assistant. Google Assistant is een spraak gestuurde persoonlijke assistent die je kan helpen met talloze dingen. Hier kan je denken aan herinneringen instellen, berichten versturen en informatie opzoeken via Google Om Google Assistant te openen hoef je alleen de thuisknop in te drukken of “Hey Google” te zeggen. Vind je dit niet handig? Geen probleem, via de instellingen kan je het namelijk ook gewoon uitzetten als je dat wilt.

3. Ontdek alle mogelijke apps

De Google Play Store is de app-winkel voor Android-toestellen. In deze Google Play Store kan je in tegenstelling tot de Appstore van Apple veel meer apps vinden dan je oorspronkelijk gewend bent.  Wanneer je jouw telefoon voor het eerst instelt is het handig om een aantal apps te downloaden die je regelmatig gebruikt zoals je mail en sociale media. Zo kan je gelijk vooruit met je nieuwe telefoon.

4. Check alle snelle instellingen

Snelle instellingen is een functie waarmee je snel toegang hebt tot veelgebruikte instellingen, zoals Wi-Fi, Bluetooth en zaklamp. Veeg naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm en tik op de pictogrammen om de instellingen te wijzigen. Je kunt zelf kiezen welke instellingen je in deze balk onder brengt. Deze personalisatie-opties maken Android dan ook zo fijn om te gebruiken.

Kies jij ook voor Android?

Of je nu een privé of een zakelijke Android telefoon wilt aanschaffen, met deze tips wordt het al een stuk makkelijker om je een weg te banen in de wereld van het Android besturingssysteem. Je zal er vanzelf achter komen dat het eigenlijk niet zo lastig is als je in eerste instantie dacht. Zolang je een beetje technisch bent ingesteld leer je dan ook wel zelf hoe je alles kunt vinden. Voor je het weet wil je helemaal niet meer terug naar het oude iOS van Apple!

Nieuwste over Blog