Conversie op je website verbeteren? 5 tips!

4 minuten leestijd
conversie verbeteren tips

Een hoger conversieratio is ontzettend belangrijk om meer online klanten te werven of om meer producten te verkopen. Door middel van conversie optimalisatie verlaag je de kosten per lead of verkoop. Heeft je website al bezoekers? Dan is het interessant om de conversie op je website te optimaliseren.

Wat is een conversie?

Een conversie is het moment waarop een bezoeker overgaat tot een aanvraag, download, aankoop of andere doelstelling van je website. Vaak wordt de conversie op een website uitgedrukt in een percentage van het aantal bezoekers. Hoe hoger het conversiepercentage op je website, des te groter het aantal bezoekers op je website die actie ondernemen.

Tip 1. Call-to-actions

Duizenden bezoekers op je website is natuurlijk hartstikke leuk, maar uiteindelijk draait het om wat elke bezoekers oplevert. Oftewel hoeveel bezoekers er daadwerkelijk overgaan tot actie. Als een bezoeker overgaat op actie, dan is de kans groot dat die een (potentiële) klant wordt. Het gebruiken van sterke call-to-actions is dan ook essentieel om bezoekers aan te sporen om over te gaan op de juiste actie. Vaak wordt er een opvallende en triggerende button met tekst gebruikt als call-to-action.

Tip 2. Goede website

Een mooie website is natuurlijk fantastisch, maar even belangrijk voor de conversie is de technische staat. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de website technisch optimaal in orde is. Een website die dode links bevat, ontzettend traag is of niet goed functioneert zal een laag conversiepercentage hebben. Als de website technisch niet in orde is, dan zullen veel bezoekers snel de website verlaten. Voor conversieoptimalisatie is het daarom ontzettend belangrijk dat de website responsive, razendsnel en gebruiksvriendelijk is.

Tip 3. Overtuig bezoekers

Bezoekers op je website overtuigen van de producten of diensten die jullie bieden is ontzettend belangrijk. Ook is vertrouwen van de websitebezoeker opwekken een must voor een hogere conversie. Een bezoeker zal niet vanzelf actie ondernemen, maar wil overtuigd worden van van jouw diensten of producten. Reviews en keurmerken op je website is een van de manieren om vertrouwen te wekken.

Tip 4. Let op de vouw

Een beeldscherm is niet groot genoeg om je hele webpagina in een keer te tonen, daarom is het belangrijk om rekening te houden met de “vouw”. Als een bezoeker op je website terecht komt, dan ziet hij of zij enkel de informatie boven de vouw. Is dit een hele grote headerafbeelding en niet de gewenste informatie waarnaar men zoekt? Dan is de kans groot dat bezoekers vertrekken. Daarom is het van belang om de belangrijkste informatie boven de vouw te zetten, zodat bezoekers langer blijven “hangen”.

Tip 5. Verhaal overbrengen

De bezoekers op je website meetrekken in je verhaal is ontzettend belangrijk. Een lange tekst op je website werkt vaak afschrikkend. Schrijf daarom waardevolle, leuke en interessante content. Bezoekers op je website moeten bereid zijn om je verhaal te lezen. Zo is de kans groter dat men overtuigd wordt.

Meer interessante artikelen lezen over online marketing? Op de website van Marco Bouman lees je waardevolle en handige artikelen vol tips en tricks!

Nieuwste over Internet Marketing