Met een zakelijke lening financieren ondernemers hun ambities

3 minuten leestijd

Ondernemers hebben vaak allerlei plannen. Ze willen bijvoorbeeld een nieuwe bedrijfsauto kopen of hun bedrijfspand verbouwen. Voor het verwezenlijken van die ambities hebben ze vaak niet voldoende geld beschikbaar. Om hun ambities te financieren kunnen ze wellicht een zakelijke lening afsluiten. Door het benodigde geld te lenen kunnen ondernemers bijvoorbeeld de verbouwing van hun bedrijfspand realiseren.

Niet iedere ondernemer kan een zakelijke lening afsluiten

Ondernemers met grootse plannen willen weten of ze een zakelijke lening kunnen afsluiten. Helaas kan niet iedere ondernemer een zakelijke lening afsluiten. De onderneming moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. De ondernemer mag geen negatieve vermelding hebben bij het Bureau Krediet Registratie. Ben je nog maar kort ondernemer? Er zijn kredietverstrekkers die alleen een zakelijke lening verstrekken aan bedrijven die al enige tijd bestaan.

Een zakelijke lening voor een startende ondernemer

Het is ook voor startende ondernemers mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten. Er zijn kredietverstrekkers waar een zakelijke lening kan worden aangevraagd op basis van een ondernemingsplan. Startende ondernemers wordt aangeraden om ook aan te tonen wat het mogelijke resultaat van hun onderneming zal zijn. Kredietverstrekkers willen voldoende zekerheid dat er aan de betalingsverplichtingen kan worden voldaan.

Het aanvragen van een zakelijke lening

Uiteraard kun je een zakelijke lening aanvragen bij een van de grote Nederlandse banken. Er zijn echter ook allerlei andere kredietverstrekkers waar je online een zakelijke lening kunt aanvragen. Er zijn diverse websites waar je de verschillende aanbieders snel en eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Vergelijken van aanbieders van zakelijke leningen is aan te raden, omdat de voorwaarden en de te betalen rente per aanbieder kan verschillen. Heb je enkele aanbieders van een zakelijke lening gevonden met een aantrekkelijke rente en goede voorwaarden? Je kunt bij die kredietverstrekkers een offerte aanvragen, zodat je die aanbieders goed net elkaar kunt vergelijken.

De te betalen rente

Heb je een zakelijke lening? Uiteraard moet je rente betalen. De te betalen rente verschilt, zoals al eerder opgemerkt, per aanbieder. De hoogte van de rente is onder andere afhankelijk van de hoogte van het geleende bedrag. Ook het risico dat de kredietverstrekker denkt te lopen is  doorgaans van invloed op de door een ondernemer te betalen rente. Kredietvertrekkers maken niet zelden een risicoanalyse. Blijkt uit deze analyse dat het risico dat de ondernemer niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen relatief groot is? Dan valt de ondernemer in een hogere risicoklasse. Hij moet een hogere rente betalen dan een ondernemer in een lagere risicoklasse.

Nieuwste over Ondernemerstips