Backlinks: De kracht van externe links voor je website

4 minuten leestijd
Backlinks De kracht van externe links voor je website

Een prachtig uiterlijk en goede inhoud zijn onmisbaar voor een succesvolle website. Daarnaast heb je natuurlijk ook bezoekers nodig. Het liefst zo veel mogelijk bezoekers, die ook nog eens precies binnen jouw doelgroep passen. Op die manier kun je jouw producten of diensten zo goed mogelijk aanbieden en vergroot je de kans dat je bezoekers daadwerkelijk tot actie overgaan. De meeste bezoekers zullen jouw website vinden via een zoekmachine. Daar wil je natuurlijk een zo hoog mogelijke notering. Om dat voor elkaar te krijgen, heb je meerdere dingen nodig. Denk bijvoorbeeld aan de zogeheten backlinks.

De basisprincipes van backlinks

Dit soort backlinks zijn net even wat anders dan de interne links op je website. Ze bevinden zich namelijk op andere sites. In feite zijn ze net zoiets als een doorverwijzing van een tevreden klant, een zakenpartner of een goede vriend. Doordat andere websites over je schrijven en zelfs naar jou doorverwijzen, komt je website nog betrouwbaarder over. Zoekmachines nemen je dan ook graag op in hun resultaten en geven je een beter plekje naarmate er meer over jou geschreven wordt. Kwantiteit bij backlinking is zeker fijn, maar de kwaliteit blijft uiteindelijk het belangrijkst.

Strategieën voor het opbouwen van backlinks

Er zijn diverse manieren om te zorgen voor backlinks, waarbij de ene methode wellicht wat eenvoudiger is en de andere juist weer voordeliger. Het is helemaal aan jou om te bepalen welke manier(en) je uiteindelijk gebruikt. In de eerste plaats is het natuurlijk verstandig om zelf goede content van hoge kwaliteit op je website te plaatsen. Hoe beter je content, hoe meer organische bezoekers je trekt. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat andere websites naar jouw website doorverwijzen. Hiervoor is het slim om goede banden op te bouwen met belangrijke personen binnen jouw branche of niche. Verder werken gastblogs heel goed voor het verkrijgen van meer backlinks.

De impact van backlinks op je website

Door goede backlinking hechten zoekmachines alsmaar meer waarde aan jouw website en kennen ze je een goede plek toe bij de zoekresultaten. Hierdoor laten ze zien dat je website volstaat met kwaliteitsteksten en dat mensen hem graag bezoeken. In feite is het niets anders dan een goed restaurant of een gezellig terras. Als je ziet dat er veel mensen zitten en dat ze het naar hun zin hebben, ontstaat bij jou al snel de gedachte dat het er goed toeven is. Waarschijnlijk krijg je gelijk de behoefte om zelf ook naar binnen te stappen of op het terras neer te ploffen.

Geavanceerde backlinktechnieken

Wil je echt goed scoren met je website? Dan zijn geavanceerde backlinktechnieken de beste keuze. Hierdoor eindig je beslist hoger in de zoekresultaten van alle populaire zoekmachines, maar de inzet ervan is vrij lastig. Zeker als je je nog niet echt in de materie verdiept hebt. Zo gaat het om een optimaal samenspel tussen interne en externe links, maar ook om de inzet van sociale media voor doorverwijzingen naar je website. Ook co-citation linkbuilding is een ontzettend handige tool voor succesvolle backlinking. Natuurlijk kun je op dit punt altijd een expert in linkbuilding en backlinking inschakelen.

Nieuwste over Internet Marketing