Gooi het over een andere boeg: tips voor een carrièreswitch!

3 minuten leestijd
Gooi het over een andere boeg tips voor een carrièreswitch!

Misschien ben je al 20 jaar succesvol in dezelfde branche, maar begint het werk je nu ineens tegen te staan. Hoewel je natuurlijk ook werkt om geld te verdienen, is het belangrijk om plezier en voldoening te halen uit je dagelijkse werkzaamheden. Wanneer je werk je neus uit komt is het een goed idee om een carrièreswitch te overwegen. Met anno1982.nl kun je bijvoorbeeld je bedrijf verkopen. Zo pak je een carrièreswitch aan!

Redenen voor een carrière-switch

Er zijn verschillende redenen waarom het een goed idee zou kunnen zijn om van carrière te veranderen. Misschien vind je je huidige werk niet leuk, misschien ben je eigen baas en levert dat te veel stress op. Ook kan een privé-situatie ervoor zorgen dat je een andere baan wilt waarbij je meer tijd overhoudt om thuis te zijn.

Een plan

Zorg dat je een helder plan hebt. Misschien moet je bijvoorbeeld overgaan op de verkoop bedrijf. Neem een vel papier en schrijf alles op wat je zou willen. Houdt daarbij geen rekening met beperkingen door geld, locatie of leeftijd. Als je je werk niet meer leuk vind, wat voor andere onderneming zou je dan willen beginnen? Durf daarin echt te dromen. Als je juist minder wil werken of minder stress wil ervaren: welke baan wil jij aangaan in loondienst? Probeer ook daar creatief te denken en je niet te laten tegenhouden door relevante opleiding en ervaring. Ontzettend veel banen zijn gewoon te leren en vereisen misschien wel een hbo-denkniveau, maar niet een specifieke opleiding.

Een buffer

Het is belangrijk een buffer achter de hand te hebben. Zeker wanneer je een nieuw bedrijf gaat starten kan de winst in het begin tegenvallen, maar ook  als je minder gaat werken of in loondienst gaat, kan je maandelijks inkomen lager komen te liggen dan je gewend bent. Houdt de opbrengst van de verkoop van je bedrijf dus apart of genereer een andere manier van passief inkomen: verhuur bijvoorbeeld je oude bedrijfsruimte als vergaderruimte. Je wil immers niet dat jouw carrièreswitch meer stress gaat opleveren dan nodig.

Een netwerk

Ook al sla je een compleet andere weg in, behoud het netwerk dat jij in de afgelopen jaren hebt opgebouwd. Voor jouw nieuwe onderneming heb je misschien ook wel een webdeveloper of marketeer nodig. Verwijder dus geen nummers uit je telefoon en neem gepast, maar voorwaardelijk afscheid van je zakenpartners. Je weet maar nooit wanneer ze weer van pas kunnen komen.

Nieuwste over Blog