/

Zo richt je je kantoor in als je voor jezelf gaat beginnen

4 minuten leestijd

Een eigen bedrijf, het is een droom die velen koesteren. Eigen baas zijn, niet meer afhankelijk van wat een chef je opdraagt. Maar er komt best veel bij kijken. Wil je een bedrijf starten dan is het zaak om daar goed over na te denken. Is de verwachting dat je genoeg opdrachten krijgt? Kun je indien van toepassing aan voldoende personeel komen? Waar ga je je bedrijf vestigen als je niet vanuit huis kunt werken? De huur van een kantoorpand wordt meestal met een langlopend contract van 5 of 10 jaar geregeld. Je moet dus zeker van je zaak zijn voordat je de stap zet. Maar als de beslissing eenmaal is genomen kun je je richten op het vormgeven van je bedrijf en de inrichting van je nieuwe kantoor.

Kies voor ergonomisch meubilair

Op zoek naar kantoormeubelen voor je kantoor of thuiswerkplek kom je van alles tegen. Van goedkope tafels en stoelen tot volledig in hoogte verstelbare bureaus en ergonomische bureaustoelen. Waar je voor kiest hangt af van de situatie. Als je voor je werk veel achter je bureau zit dan is het verstandig om te kiezen voor een stoel die je goed ondersteunt en een bureau dat in hoogte verstelbaar is. Zo voorkom je nek-, schouder- en rugklachten. Ben je voornamelijk onderweg en doe je de administratie aan de keukentafel dan is ergonomie meestal minder belangrijk. Maar zeker als je personeel in dienst hebt is het belangrijk om voor goede werkplekken te zorgen. Dit ben je namelijk verplicht als werkgever. Als de werkplekken niet voldoen dan kan een medewerker een klacht indienen in het kader van de Arbowet. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Bovendien is het belangrijk dat je werknemers een fijne werkplek hebben.

Klanten ontvangen op kantoor

Als je ook klanten op kantoor wilt kunnen ontvangen, dan moet er een plek zijn waar zij kunnen wachten en waar je rustig een gesprek kunt voeren. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een zitje creëren als je geen formele vergadertafel wilt. Ook voor dit soort meubilair kun je online shoppen, bij dezelfde leveranciers als voor bureaus, bureaustoelen en opbergkasten. Kijk bijvoorbeeld eens op https://www.dijkgraaf.nl/. Hier vind je een ruim assortiment kantoormeubelen waarmee je een compleet kantoor in een handomdraai inricht.

Hoe regel je de schoonmaak van je kantoor?

Als je kantoor eenmaal is ingericht en je gaat aan de slag dan moet de boel natuurlijk ook worden schoongehouden. In een bedrijfsverzamelgebouw is vaak één schoonmaakbedrijf actief. De kosten zitten dan soms bij de huurprijs voor jouw werkruimte inbegrepen. Als je zelf een schoonmaakbedrijf inhuurt, maak hier dan duidelijke afspraken mee. Houd er rekening mee dat een schoonmaker geen wonderen kan verrichten. Een uur schoonmaken is voor een kantoor vaak al het minimum, als je ook wilt dat er meer gebeurt dan alleen maar aanstippend stofzuigen. Bedenk daarbij dat het heel belangrijk is om goede hygiëne te hebben. Dat maakt de kans een stuk kleiner dat jij of je personeel ziek wordt.

 

Nieuwste over Blog