/

Marc Bolderman runt net als vader personenvervoerder: “Maar zijn bedrijf kreeg ik niet”

4 minuten leestijd

Last Updated on: 24th januari 2024, 02:02 pm

Als bestuurder van personenvervoerder Willemsen-De Koning heeft Marc Bolderman voor hetzelfde beroep gekozen als zijn vader en opa. “De generaties mannen die mij in de familie voorgingen, zag ik jarenlang ondernemen in het persoonsvervoer. Blijkbaar is een passie ook erfelijk”, vertelt hij lachend. 

“Mijn  opa richtte zich voornamelijk op vervoer per bus. Mijn vader – die voor zichzelf een bedrijf opzette – pakte het iets groter aan.” Zijn vader begon een vervoerder die met verschillende auto’s mensen van A naar B bracht. Met een focus op onder andere zorgvervoer, kreeg Marc Boldermans vader daardoor een verzoek vanuit de Gelderlandse gemeente Rheden. “Of hij vervoeractiviteiten voor de gemeente wilde uitvoeren”, zo vult Bolderman aan. 

Op eigen benen

Hoewel deze kans in de schoot van zijn vader werd geworpen, vond die het juist voor Marc Bolderman een mooie springplank. “Mijn vader had nooit de intentie om een familiebedrijf op te zetten. Zijn bedrijf kreeg ik dus sowieso niet, maar ik wilde ook graag op eigen benen staan.” Marc Bolderman kreeg daarom de opdracht van de gemeente en begon deze uit te voeren binnen zijn vaders bedrijf. “Maar toen was mijn ambitie er al om de opdracht met een eigen bedrijf uit te zingen.”

Niet lang nadat Bolderman in 1996 afstudeert, doet zich vervolgens een kans voor die hij niet kan laten gaan. “Mijn vader leerde me gelukkig de kneepjes van het vak, dus ik wist van de hoed en de rand. En in het nabijgelegen Velp wist ik dat er een vervoerder geen opvolger had, maar wel voort wilde bestaan.” Marc Bolderman zegt dat het daarom een gevalletje ‘een plus een is twee’ was. “Ik nam het Velpse bedrijf over en daardoor begon ik in 1997 al met het uitvoeren van de gemeenteopdracht binnen mijn eigen bedrijf.”

Willemsen-De Koning

Bij zijn vervoerder Willemsen-De Koning zijn de sporen van zijn eerste opdracht vandaag de dag nog altijd zichtbaar. “Destijds was er al een focus op zorgvervoer, en dat is nog steeds een van de belangrijkste componenten van wie wij zijn als vervoerder.” Maar er veranderde over de jaren heen ook veel, zo stelt Marc Bolderman. “Ik weet niet in hoeverre mijn vader zich ermee bezig hield, maar wij zijn bijvoorbeeld heel veel bezig met verduurzaming”, licht hij toe. “Ons doel is om ons wagenpark vrij te maken van fossiele brandstoffen en tegen de tijd van 2028 volledig groen vervoer aan te bieden.”

“Verder kijken we constant naar het verbeteren van onze kwaliteiten.” Waar je als personenvervoerder dan aan denkt volgens Marc Bolderman? “Onze chauffeurs bijvoorbeeld. Die moeten in ieder geval uiterst sociaal zijn, maar ze krijgen ook trainingen over hoe ze het beste met de doelgroep omgaan.” Het lijkt iets vanzelfsprekends, maar volgens Bolderman waren zorginstellingen deze kwaliteit niet gewend. “Daardoor begonnen we in de loop der jaren met steeds meer zorgwoningen en -doelgroepen samen te werken.”

Jong en oud

Inmiddels rijdt Willemsen-De Koning met ouderen, personen met een wmo-indicatie, leerlingen en groepen werknemers richting hun plaats van bestemming. “Er rijden inmiddels meer dan tweeduizend chauffeurs in meer dan tweeduizend taxi’s voor ons.” Daarmee bieden ze tienduizenden ritten aan voor tienduizenden mensen in Nederland. “Blijkbaar zit onze sociale vervoerdersrol in het bloed en heb ik dat gelukkig ook in me.”

 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog