Zo organiseer je een tuinfeest 

4 minuten leestijd

Het mooie weer komt er weer aan en dan is het niets fijner om in je eigen achtertuin een feest te organiseren. Of het nu gaat om een verjaardagsfeestje, housewarming of een bruiloft; een tuinfeest is altijd gezellig. Als je wilt weten hoe je dit precies kunt aanpakken dan kun je deze blog lezen. 

Een feest in je achtertuin? Daar hoef je natuurlijk niet altijd een goede reden voor te hebben. Als je een goede partytent in de achtertuin hebt staan, de barbecue kunt aanslingeren en wat muziek kunt draaien dan zullen de meeste gasten zich vermaken. Toch wil je soms net even dat beetje meer. En daarom geven we je graag nog een paar tips voor het organiseren van een knalfuif. 

1.    Regel de basis 

Als we het hebben over de basis dan bedoelen we eten, drinken en muziek. Voor elk feest is dat de basis. Zo kan je bijvoorbeeld nadenken over een themafeest. Als het thema Mexico is dan kun je meer dan genoeg lekker eten bij elkaar verzamelen. Nacho’s van de oven, zelf wraps bouwen en uiteraard een paar coronabiertjes. Gezellige Mexicaanse muziek erbij én je feest is compleet. 

Wil je juist een Hollands themafeest? Zet dan de frituur aan, vraag of er een zang Nederlandstalige muziek wil komen zingen en zet een paar pilsjes koud. Ander thema’s waaraan je kunt denken, zijn bijvoorbeeld: strand, pyjama, jungle, gemaskerd bal of een cocktailparty

2.    Heb een slechtweerplan 

In Nederland hebben we vaak genoeg zonnige periodes. Maar vergeet niet dat het in Nederland ook kan regenen. Daarom is het goed om altijd een slechtweerplan te hebben, zodat je tuinfeest niet in het water loopt. Zo is bijvoorbeeld een grote partytent altijd een goede oplossing. Maar het kan ook fijn zijn om bijvoorbeeld extra heaters neer te zetten wanneer het koud wordt. Of eventueel een groot kampvuur. Lekker een paar kleedjes overal neerleggen kan ook fijn zijn. Laat ook je gasten weten dat het fris wordt, dus dat ze zich daar ook op moeten kleden. Als gasten het koud krijgen, is je tuinfeest direct een stuk minder leuk. 

3.    Licht de buren in 

Een feestje is leuk, maar het is niet zo leuk als je wilt slapen en de buren geven een feestje. Zorg er daarom voor dat je de buren inlicht. Dat kan je persoonlijk doen of stuur een appje in de buurt-app. Maak afspraken over de tijd en het aantal decibel. Wil je tot 04:00 doorgaan terwijl je in een woonwijk woont? Houd er dan rekening mee dat je officieel om 23:00 stil moet zijn. Stem het daarom goed af om eventuele ruzies te voorkomen. Een andere oplossing kan zijn: nodig de hele buurt uit! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde en de kans op klagen is ook minder. 

Wil je weten hoe je jouw eigen tuinfeest nou mooi kunt versieren? Kijk dan even deze video! Hierin vind je 5 bijzondere tips om jouw tuinfeest prachtig te versieren. 

Nieuwste over Blog