Wat een animatievideo voor jouw bedrijf kan betekenen

5 minuten leestijd

Een essentieel deel van de meeste ondernemingen is de marketing. Door middel van marketing probeer je vaak klanten te werven. Het is belangrijk dat je op de juiste doelgroep inspeelt en ze ook zodanig weet te triggeren, dat ze gebruik willen maken van jouw product of dienst. Er zijn natuurlijk talloze manier om een groep mensen te inspireren met jouw marketingstrategieën. Een van de beste manieren om jouw doelgroep snel en eenvoudig in te palmen is door middel van een animatie video. Het zal waarschijnlijk niet bovenaan je lijstje met ideeën staan, maar het heeft beduidend zin om een animatievideo te implementeren binnen het bedrijf. Wij gaan je uitleggen waarom. 

Sociale Media

Door een animatievideo op te stellen weet je jouw doelgroep op een makkelijke manier inzicht te geven in jouw bedrijf, product of dienst. Je zal zelf ook wel in de gaten hebben hoeveel tijd mensen dagelijks op hun telefoon spenderen. Het is dus duidelijk dat je jouw doelgroep daarom op sociale media hoogstwaarschijnlijk weet te bereiken.  Uit onderzoek is zelfs gebleken dat mensen eerder een filmpje blijven kijken dan lange teksten zullen lezen. Je kan dus met een korte maar krachtige animatievideo veel meer mensen bereiken, dan met een lange sociale media post. 

Verspreiding van de animatievideo

Het verspreiden van een video op sociale media is natuurlijk een klus die heel snel geklaard is. Het voordeel van een video is namelijk dat het niet gebonden hoeft te zijn aan één platform. Je kan er dus gewoon voor kiezen, om jouw video op elk platform te laten zien. Het is daarbij heel erg makkelijk voor mensen om de video vervolgens via hun sociale media te delen, waardoor er dus een nog grotere groep mensen jouw video op hun tijdlijn te zien krijgen. Dit is ook eigenlijk het doel van je video. Je wilt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen jouw animatievideo op internet zien en vervolgens het filmpje met hun vrienden delen. 

Beeldmateriaal

Wat een heleboel mensen niet weten, is dat wij als mensen maar liefst 60.000 keer sneller visuele content kunnen verwerken dan lange stukken tekst. Dit is op zichzelf al een sterk argument om te kiezen voor een animatievideo voor je bedrijf. Mensen zijn niet alleen eerder geneigd om op jouw video te klikken, maar de kans is ook groter dat er conversie ontstaat uit jouw animatievideo. Visuele content blijft over het algemeen ook beter bij mensen in het geheugen zitten. Hierdoor kan jij je doelgroep met behulp van een korte video gedurende een langere periode prikkelen.

Bedenk welke boodschap je wil overbrengen

Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden wanneer je besluit om een animatievideo te maken. Zorg er op voorhand al voor dat je video niet te lang is en dus boeiend blijft voor de kijker. Je wilt er natuurlijk ook voor zorgen dat de animatie zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt. Niet alleen op beeld niveau maar ook op taalniveau. Je wilt er namelijk voor zorgen dat de boodschap die jij overbrengt duidelijk wordt. Probeer bijvoorbeeld de USP van jouw bedrijf, product of dienst naar voor te brengen. Zo zullen mensen het snelst overtuigd raken van jouw animatievideo.

Wat je ook zeker niet mag onderschatten is de muziek die je kiest voor bij je video. Het lijkt vaak een eenvoudige taak maar dit is echt veel belangrijker dan je denkt. De muziek zet namelijk de toon van de video. Zorg dus voor een muziekje wat wellicht bij mensen blijft hangen, of gewoon wat lekker op de achtergrond kan meespelen terwijl jij jouw bedrijf, product of dienst uitlegt. 

Nieuwste over Blog