Kerstfeest organiseren op kantoor: zo houd je het onderhoudsvriendelijk

7 minuten leestijd

Last Updated on: 13th september 2020, 11:06 am

Niets gezelliger dan een goeie kerstborrel op kantoor. Het vooruitzicht van de kerstvakantie lacht je toe en natuurlijk: gratis drankjes! Maar hou houd je dit feest een beetje onderhoudsvriendelijk?

Verzamel mensen om je heen

Natuurlijk wil jij graag een feestje organiseren, maar om dit helemaal in je eentje te doen is misschien wat veel van het goede. Denk aan alle stress die erbij komt kijken, alle versiering, het heen en weer rijden om dingen op te halen en het afspreken met de catering en DJ. Het is nogal wat om dat helemaal in je eentje te organiseren. Samen met je team kan je het leuk maken om dit feestje te organiseren en hoef je niet alles alleen te bedenken. Verzamel leuke mensen om je heen waar jij het goed mee kan vinden en ga brainstormen over jullie kantoorfeest. Bedenk een thema en verdeel de taken, zo kan iedereen wat werk doen en wordt het feest een succes.

Gemorste drankjes

Laten we eerlijk zijn, de grootste troep op zo’n feestje komt waarschijnlijk van omgevallen glazen vol met drank. Omdat dit bijna niet te voorkomen valt, kan je er maar gewoon het beste van maken en alles om de dranktafel heen een beetje beschermen. Natuurlijk doe je dat gemakkelijk met een plastic zijl over de tafel (denk ook aan onder de tafel als jullie kantoor vloerbedekking heeft) en als je statafels hebt, kan je die ook het best beschermen met een klein zijl erover. Om gebroken glazen en glasscherven te voorkomen kan je gewoon plastic bekers gebruiken. Dat scheelt in ieder geval een heleboel gevaar.

Kerstbomen

Je wil je kerstfeestje op het kantoor natuurlijk wel goed aankleden met versiering. Een goede kerstboom hoort daar traditiegetrouw natuurlijk wel bij, maar een echte kerstboom geeft ongetwijfeld veel troep en ook een heleboel werk. Een joekel van een kerstboom in je eentje naar binnen tillen is nou eenmaal niet heel makkelijk. Zeker als je een kerstboom met kluit neemt, kan dit voor enig opruimwerk zorgen. Om dan nog niet eens te beginnen over de uitvallende naalden die je overal achterlaat en de kans op kapotte kerstballen. Allemaal niet zo handig, maar gelukkig kan je ook een alternatieve kerstboom neerzetten.

Een alternatieve kerstboom is eigenlijk alles wat geen echte dennenboom is. Bijvoorbeeld een kunstkerstboom, een houten kerstboom of een lichtjes kerstboom. Met een houten kerstboom of een lichtjesboom heb je het voordeel dat je ze niet hoeft te versieren. Ze zien er eigenlijk zo ook wel goed uit. Een kunstkerstboom moet wel aan wat versiering geloven, anders oogt het zo kaal. Om je feest zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te houden kan je het best kiezen voor een alternatieve kerstboom.

Organiseer catering

Wat is nou een kleine borrel zonder een lekker hapje erbij? Om dit niet allemaal op jezelf af te schuiven, kan je het best gewoon een catering bedrijf inhuren die dit voor jou regelt. Geen zorgen en geen gezeur, geen afwas aan het eind van de avond. Alleen een rekening die betaald moet worden. Zakelijk gezien is het ook beter om eten en drinken uit te besteden, aangezien jouw arbeidstijd ook uitbetaald moet worden als je zelf alle hapjes klaar gaat maken. Leuk voor jou, maar iets minder voor de baas. Daarom kan je beter catering inhuren. Het scheelt jou tijd en moeite en je weet dat alles goed geregeld gaat worden.

Organiseer de benodigde apparatuur

Voor een feest heb je natuurlijk een aantal dingen nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een horecakoelkast, geluidsapparatuur, mar ook servies en glaswerk. Een cateringbedrijf verhuurt dit los bij hun service, maar dan ben je al gauw een stuk duurder uit dan wanneer je dit zelf regelt. Het servies en de horecakoelkast kan je namelijk ook aanschaffen voor vast op kantoor. Deze twee dingen kan je vaker gebruiken bij andere feestjes of events op kantoor.

Geluidsapparatuur is ook altijd nodig op een feestje. Je kan dit gemakkelijk ergens huren of iemand inhuren die draait en zijn of haar eigen spullen meeneemt. Dan kan een DJ zijn of een bandje. Ga in jouw regio opzoek naar iemand die een leuke avond kan organiseren en mensen niet op hun stoelen laat zitten.

Verstuur de uitnodigingen op tijd

Als je alles hebt geregeld voor het feest en het zo goed als klaar is, rest je alleen nog om de uitnodigingen te versturen. Dat kan je natuurlijk doen door de uitnodiging in de wekelijkse mail mee te sturen, maar daar wordt niemand echt blij van. Een uitnodiging op iedereens werkplek is een stuk persoonlijker en leuker om te ontvangen. Mocht je nog wat budget over hebben, kan je natuurlijk ook alle uitnodigingen versturen via de post. De adressen van je collega’s staan gelukkig in jullie registratie.

Regel de schoonmaak

Dan als allerlaatst moet de schoonmaak ook geregeld worden. Dat kan je op verschillende manieren aanpakken. Je hebt er waarschijnlijk het minst zin in, maar je kan dit zelf doen. Natuurlijk niet alleen, maar samen met het groepje waarmee je dit feest mee hebt georganiseerd. Toch hebben jullie allemaal waarschijnlijk wel een kater te pakken en dan is schoonmaken met wie dan ook gewoon niet zo leuk. Bespaar jezelf de moeite en regel de schoonmaak van tevoren. Bijvoorbeeld door de schoonmaakster van jullie kantoor alvast te bellen en zeggen dat er een feest is. Hebben jullie geen schoonmaakster? Dan kan je ook daarvoor gewoon iemand inhuren. Dat scheelt je wel veel moeite en alles is weer lekker schoon als jullie terugkomen van die welverdiende kerstvakantie.

Nieuwste over Ondernemerstips