Zo bescherm je jouw goederen bij transport

4 minuten leestijd

Als jij regelmatig producten verstuurt, dan wil je dat dit ongeschonden bij je klanten aankomt. Daarom is het belangrijk dat jij jouw producten goed verpakt. Maar dat niet alleen. Wanneer je aantoont dat je de goederen op de juiste manier hebt verpakt, loop je ook nog eens minder risico dat je een pakket wordt geweigerd. Of dat het onderweg kapotgaat en jij dus een nieuw pakket moet versturen. Voor pakketten en briefpost gelden een aantal algemene tips die we graag met je delen. Je leest ze in deze blog!

Wanneer je iets gaat versturen, zijn de volgende vragen erg belangrijk.

  • Is het product beschermd tegen schokken en stoten?
  • Kan het product opvullen zodat het niet gaat schuiven?
  • Is de doos heel en nieuw?

Zorg allereerst voor juist materiaal

Zo is het belangrijk dat je altijd een stevige en nieuwe doos gebruikt. Zorg hierbij ook dat je kiest voor een doos die qua afmeting bij je product past. Anders gaat het product schuiven in de verpakking en dat kan zorgen voor kapotte producten. Check daarbij ook altijd of de doos niet is beschadigd. Een extra veiligheidscheck, want soms kan een doos bij de productie kapot zijn gegaan. Ga je waardevolle of breekbare spullen verzenden? Zorg dan voor een extra laag karton. Gelaagd karton werkt hier het beste voor. En het lijkt misschien overbodig om te vermelden, maar plak nooit verschillende dozen aan elkaar. Het lijkt een simpele oplossing, maar de kans dat een pakket dan niet goed aankomt, is groot.

Maar ook voor je producten kun je een hoop inslaan om ze veilig te verzenden. Zo is het goed om stevig verpakkingsmateriaal te gebruiken voor juist de meest breekbare en kwetsbare producten. Zo kun je gebruikmaken van security labels, veiligheidstape en plasticzegels van Hoefon Security Seals. Zo is je verzending extra goed beveiligd. Maar ook wanneer een product niet zo snel kapotgaat, wil je wel dat het zonder krassen en deuken aankomt. Je kunt verschillende soorten beschermingsmateriaal gebruiken, denk aan:

  • Bubbelfolie
  • Luchtkussenzakjes
  • Vezelplaat
  • Papierproppen
  • Schuimblokken

Afsluiten van je pakket

Vervolgens, als je pakket goed is beschermd en ingepakt. Is het nog belangrijk dat je het pakket op de juiste manier afsluit. Dit die je door stevig tape te gebruiken dat is bedoeld voor transport. Gewoon plakband kan gemakkelijk losschieten. Maar een tip die we ook hebben gekregen van transportbedrijven is: verwijder alle overbodige etiketten, dit kan namelijk voor veel verwarring zorgen.

Wanneer je het pakket zo goed mogelijk hebt ingepakt en verzonden, is het ook belangrijk dat je jouw papierwerk op orde hebt. Weet goed wanneer je welk pakket hebt opgestuurd en wat er precies in zit. Zo ben je niet alleen zelf goed beschermd tegen eventuele fraude, maar kun je ook je klanten die wél iets niet hebben ontvangen beter tot dienst zijn. Dat zorgt ervoor je beter in je recht staat. Niet alleen richting je klanten, maar ook richting de pakketdiensten en transportbedrijven. Een gedegen administratie is dus het halve werk!

Nieuwste over Ondernemerstips