5 Tips om goedkoop je (thuis)kantoor op te knappen

4 minuten leestijd

In deze tijd van corona hebben we het allemaal gemerkt: een goede werkruimte is enorm belangrijk. Een groot deel van de dag neem je immers tijd door op kantoor of rondom je thuis werkplek omdat live vergaderingen er in deze tijd niet in zitten. Of je nu veel op kantoor werkt of thuis: wij hebben 5 goedkope tips om je (thuis)kantoor op te knappen.

1. Een likje verf

De kop zegt het al: een likje verf op de muur kan nooit kwaad. Verfmerken als Sikkens en Flexa zijn hier een goede keuze voor. Je kunt ervoor kiezen om de hele muur een kleur te geven of een deel van de muur. Kijk op pinterest of andere interieur websites waar je gratis inspiratie op kunt doen. Met verf kun je namelijk veel meer dan alleen een muur verven: je kunt kijken naar de vormen van de ruimte en indeling. Hier kun je met kleur op inspelen. Of misschien is je bureau van hout? Ga daar eens met een schuurmachine overheen en gebruik een glanzende of matte verf. Hiervoor kun je de mengkleur sikkens alphatex sf gebruiken. Hiermee kun je zelf een kleur uitkiezen en laten mengen. Zo heb je de beste kleur die bij jouw interieur past.

2. A green friend

Planten! Planten zijn goed voor je. Ze zuiveren de lucht, maken mensen rustiger en zorgen door de groene kleur voor meer geluk. Daarnaast ziet een plant er ook ontzettend leuk uit! Vetplanten en cactussen zijn de makkelijkste planten en dus zeker geschikt voor een kantoor. Daarnaast zijn ze vaak kleiner dan de normale planten en passen ze goed op je bureau.

3. Woonaccessoires doen het altijd goed.

Een klein beeldje in een felle kleur met daarbij een poster in dezelfde soort kleur kan al snel wonderen doen voor een werkkamer. Zie je het voor je? Probeer kleuren bij elkaar te brengen door ze te combineren. Kleuren uit posters kun je terug brengen in andere elementen in de werkkamer. Tegenwoordig zijn er veel poster websites waar je voor vrij hoge prijzen een poster koopt. Je kunt ook een mooie afbeelding van hoge kwaliteit laten printen in een printshop. Of misschien ken je iemand met een goede printer op werk. Zo heb jij voordelig een mooie poster voor op de werkkamer.

4. Memo board

Een prikbord of een white board kan leuk staan en is ook nog eens erg handig. Je kunt er to do lijstjes op maken of foto’s aan hangen. Hierdoor wordt je tijdens het werk steeds herinnerd aan de leuke mensen die je om je heen hebt!

5. Tafel divider

Is de eettafel in deze tijd ook een werktafel geworden? Word je gek van je kinderen of je partner die ook aan de tafel werkt? Misschien kun je iets bedenken waardoor je de tafel in tweeën deelt. Een grote houten plank die rechtop op tafel is gemonteerd zodat alle hardwerkende mensen elkaar niet afleiden. Wanneer je klaar bent met werken, monteer je de tafel divider weer van de eettafel en kunnen jullie samen voldaan avondeten.

 

Nieuwste over Topondernemers