Zo begin je goed als nieuwe ondernemer

3 minuten leestijd

Door een goede start te maken als ondernemer vergroot je de kans dat je een succesvolle ondernemer wordt. Helaas stoppen veel ondernemers al in het eerste jaar. Door de juiste tips kan je dit voorkomen. In dit artikel lees je tips om succesvol te ondernemen.

Stel een ondernemingsplan op

In je ondernemingsplan beschrijf je de doelen van je bedrijf en omschrijf je hoe je deze wilt bereiken. Het ondernemingsplan geeft je houvast tijdens het starten van je eigen bedrijf. Ook kan je het ondernemingsplan gebruiken als je op zoek bent naar investeerders. Je vat voor hen je ondernemingsplan samen in maximaal een a4. In je ondernemingsplan omschrijf je onder andere de activiteiten van je onderneming, je branche en markt, je doelgroep en je marketingplan. In je marketingplan beschrijf je hoe je jouw omzetdoelstellingen gaat behalen en hoe je inspeelt in de markt.

Krijg goed inzicht in je doelgroep

Zorg ervoor dat je goed onderzoek doet naar je doelgroep. Onderzoek onder meer wat je doelgroep drijft, waar je doelgroep zich bevindt en wat typerend is aan je doelgroep. Het maken van een persona kan je helpen om je doelgroep te begrijpen. Een persona is een zeer gedetailleerde omschrijving van een potentiële gebruiker van je product of dienst. De persona staat voor je hele doelgroep. Hiermee breng je jouw doelgroep tot leven, wat het makkelijker maakt om je in te leven in de doelgroep.

Laat een goede website bouwen

Door een goede website is je bedrijf zichtbaar. Je kunt zelf makkelijk een website met WordPress maken. Als je echter een goede en gebruiksvriendelijke website wilt kan je het bouwen van de website beter uitbesteden. Via de website Nedfinity.com kan je een website laten bouwen. Nedfinity maakt een website via Umbraco. Het gebruiken van Umbraco heeft verschillende voordelen. Het is onder andere makkelijk te integreren en te koppelen, erg gebruiksvriendelijkheid, veilig en heeft vele mogelijkheden.

Zorg voor goede online marketing

Nedfinity kan je ook helpen met je online marketing. Denk hierbij aan onderzoek en technische realisatie. Veel klanten van je zijn online te vinden. Reclame offline heeft daardoor veel minder effect dan voorheen. Vaak is dit ook een stuk duurder, terwijl je hier meestal minder mensen mee bereikt. Voor goede online marketing moet je weten waar online jouw doelgroep zich bevindt. Vraag jezelf af welke websites je doelgroep veel bezoekt en welke sociale media kanalen veel worden gebruikt door je doelgroep. Deze platformen kan je gebruiken voor reclame. Zijn er bepaalde influencers die jouw doelgroep veel bekijkt? Dan kan je onderzoeken of een samenwerking met de influencers nut heeft.

Je kunt tevens veel leren van andere ondernemers. Ga eens naar een netwerkborrel of ga in gesprek met een andere ondernemer. Zo kan je leren van de fouten en successen van andere ondernemers.

Nieuwste over Ondernemerstips