Zakelijke verduurzaming in 2022

3 minuten leestijd

Last Updated on: 17th juni 2022, 02:40 pm

Duurzaamheid zie je tegenwoordig telkens meer terugkomen. Dat komt doordat we ervoor willen zorgen dat we gezond blijven en dat de aarde in goede staat kan verkeren. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat we duurzame stappen ondernemen. Hierbij is het ook belangrijk dat het bedrijfsleven ook een steentje bijdraagt aan duurzaam handelen. Heb jij een bedrijf en wil je ook meedoen aan verduurzaming in 2022? Of zoek je juist naar manier waarop je jouw bedrijf nog duurzamer kan worden? Dat komt dan helemaal goed uit! In dit artikel zullen wij je namelijk vertellen hoe je dit jaar aan zakelijke verduurzaming kunt doen in. Lees snel verder!

Maak gebruik van zonnepanelen

Het gebruik van zonnepanelen is een van de meest bekende manieren om een duurzame stap te ondernemen. Door zonnepanelen te gebruiken kun je gebruik maken van groene energie. Je werkt namelijk mee aan een planeet met minder CO2 uitstoot, maar ook aan minder kernafval. Zo kies je bewust voor een duurzame toekomst. Het is daarom raadzaam om het dak van jouw bedrijfspand te voorzien van zonnepanelen. Om zonnepanelen te kunnen installeren heb je een goed montagesysteem nodig. Het is belangrijk dat het montagesysteem niet alleen stabiel is, niet lekt en vooral  lang meegaat. Je kunt dan het beste kiezen voor een montagesysteem van Esdec. Dit systeem is namelijk geschikt voor type daken. Om van de voordelen van dit systeem gebruik te kunnen maken, kun je kiezen een installateur die met dit systeem werkt. 

Andere duurzame mogelijkheden

Naast het inzetten van zonnepanelen kun je ook op andere manieren duurzame stappen zetten in de zakelijke wereld. Je kunt dit doen door de kantoorruimtes van het bedrijf duurzaam te verwarmen met restwarmte van elektriciteitscentrales. Een andere manier waarop je duurzamer kunt handelen in de zakelijke wereld is door gebruik te maken van bewegingssensoren. Dit zorgt ervoor dat de ruimtes in kantoorpanden niet onnodig verlicht worden. Vergeet hierbij ook niet het toilet te voorzien van bewegingssensoren. Heb je materialen zoals papier, meubels of andere zaken? Zorg er dan voor dat de medewerkers van het bedrijf deze materialen scheiden. Zo kun je bijdragen aan het milieu door deze materialen te laten recyclen. Tot slot kun je er zelf ook voor kiezen om meubels en andere producten aan te schaffen die van gerecycled materiaal gemaakt zijn.  

Kortom, kun je in de zakelijke wereld duurzame stappen nemen door gebruik te maken van groene energie. Hiervoor kun je zonnepanelen laten installeren met een montagesysteem van Esdec. Daarnaast kun je ook andere stappen ondernemen zoals het gebruik van bewegingssensoren, materialen recyclen en gerecyclede materialen gebruiken.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips