Duitse accountmanager nodig? Zo vind je diegene!

3 minuten leestijd
belgium flag on top of the building
Photo by Felix Mittermeier on Pexels.com

Last Updated on: 28th september 2022, 02:31 pm

Ga je de Duitse markt betreden? Dan is het handig als je samenwerkt met iemand die alles weet van zakendoen op de Duitse manier. Een accountmanager is dan erg handig. De accountmanager bouwt de eerste contacten op, en weet de klanten in het land ook te binden. Maar voordat het zover is, heb je eerst een zoektocht te doorstaan. Want een Duitse accountmanager vinden, is best nog een klus.

De taken van een accountmanager in Duitsland

Een geruststelling: de taken van een accountmanager verschillen in Duitsland niet zo heel veel van die in ons land. Ook in Duitsland bezoekt de accountmanager bestaande klanten en probeert de accountmanager nieuwe leads binnen te halen. Maar er is wel een interessant verschil: hier in Nederland is een indeling voor de verkoopgebieden Noord, Midden en Zuid, maar in Duitsland gaat het echt op micro-niveau: per Bundesland of postcodegebied.

De titel ‘accountmanager’ is breed inzetbaar en niet gebonden aan een specifieke branche. Hiërarchisch gezien staat de accountmanager onder een Sales Manager en onder een Gebietsverkaufsleiter. Accountmanagers rapporteren aan deze managers.

Een passend aanbod doen

Goed om te weten: in Duitsland is het een belediging als je als bedrijf de waarde van je accountmanager onderschat. Daarom is het belangrijk dat je een passend salarisaanbod doet. Een startende accountmanager verdient er zo tussen de 40.000 en 50,000 per jaar, terwijl een senior accountmanager wel tussen de 70.000 en 90.000 euro kan verdienen.


Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken, zijn er ook nog eens regionale verschillen. Kerstgratificatie en vakantiegeld zijn in Duitsland overigens niet verplicht. Maar een auto van de zaak, waarin privé ook gereden mag worden, is wel gangbaar. Net als een telefoon, laptop en tablet van de zaak. Een recruiter in Duitsland kan je helpen om een passend aanbod te doen.

Opties voor thuiswerken

Waar we in Nederland echt een kantoorcultuur hebben, gaan ze daar in Duitsland wat flexibeler mee om. Accountmanagers werken in Duitsland vaak vanuit een home office. Wees je ervan bewust dat je als werkgever hier de kosten voor draagt. Daar krijg je wel wat voor terug: gemotiveerd personeel dat er echt op is gebrand om nieuwe klanten binnen te houden en bestaande klantrelaties uit te bouwen.

Een accountmanager Duitsland is onmisbaar als je zaken gaat doen in Duitsland. De accountmanager weet de weg te vinden naar nieuwe klanten. Deze heeft immers volop kennis van de markt in zijn land. Dan kunnen de Nederlanders zich op andere zaken concentreren, zoals het leidinggeven.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips