Wil jij je thuiskantoor goed isoleren? Gebruik dan deze tips!

3 minuten leestijd

Als ondernemer is het soms wel even lekker om vanuit je eigen huis te werken, in plaats van op kantoor of in een koffietentje in de buurt. Om thuiswerken te optimaliseren, kun je ervoor kiezen om een thuiskantoor te bouwen en in te richten. Weet je niet zo goed waar je kunt beginnen? Dan lees je op deze pagina op welke manier je een geweldig thuiskantoor voor jezelf kunt ontwikkelen in je eigen huis. Je leert meer over spouwmuurisolatie en voorzetwand isolatie. De voordelen worden voor je op een rijtje gelegd, waardoor je meteen weet welk type isolatie het beste bij jouw budget en woning past.

Wanneer kun je het beste voor spouwmuurisolatie kiezen in huis?

Spouwmuurisolatie is een slimme manier om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren en tegelijkertijd te besparen op je energierekening. Het houdt in dat er isolatiemateriaal wordt aangebracht in de spouw, oftewel de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van je woning. Dit materiaal zorgt ervoor dat warmte binnen blijft in de winter en buiten blijft in de zomer, waardoor de temperatuur in huis beter gereguleerd wordt en er minder energie nodig is om je huis te verwarmen of te koelen.

Maar wanneer is het nu het beste om te kiezen voor spouwmuurisolatie? Allereerst is het belangrijk om te weten of je huis een spouwmuur heeft. Dit is vaak het geval bij huizen die na 1920 zijn gebouwd. Het beste moment om spouwmuurisolatie aan te laten brengen is wanneer je toch al van plan bent om renovaties uit te voeren in je huis, zoals het vervangen van de gevelbekleding of het toevoegen van een thuiskantoor. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie kan namelijk een rommelige klus zijn en er moet soms geboord worden in de muren.

Maar ook wanneer je merkt dat je huis tochtig is, dat er vochtproblemen zijn of dat de stookkosten hoog zijn, kan het verstandig zijn om te kiezen voor spouwmuurisolatie. Dit kan namelijk zorgen voor een beter binnenklimaat en een flinke besparing op de energierekening.

Maak kennis met voorzetwand isolatie en kom erachter wat de voordelen ervan zijn

Als ondernemer is het belangrijk om te werken in een omgeving waar je je goed kunt concentreren en waar je je prettig voelt. Voorzetwand isolatie kan een uitstekende oplossing zijn voor ondernemers die vanuit huis werken. Met deze vorm van isolatie wordt er een extra wand aan de bestaande muur bevestigd, waarbij er isolatiemateriaal tussen de twee wanden wordt geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het binnenklimaat van je thuiskantoor aanzienlijk verbetert en dat het geluid van buitenaf gedempt wordt. Een van de belangrijkste voordelen van voorzetwand isolatie is dat het relatief makkelijk aan te brengen is en dat je er weinig overlast van ondervindt. Bovendien is voorzetwand isolatie ook een goede optie als je een oud pand hebt waarbij het aanbrengen van spouwmuurisolatie niet mogelijk is.

Nieuwste over Ondernemerstips