/

Makelaars zijn duur en onhandig. Verkoop je bedrijfspand op een makkelijkere manier!

4 minuten leestijd

Het verkopen van een bedrijfspand via een makelaar kan veel kosten en administratieve werkzaamheden met zich meebrengen. Makelaars kunnen een percentage van de verkoopopbrengst als vergoeding vragen en daarnaast zijn er ook kosten voor het opstellen van contracten en andere juridische documenten. Verder is er veel administratie nodig om het verkoopproces te voltooien, waaronder het bijhouden van contacten met kandidaten, het verzamelen van informatie over het pand en het beantwoorden van vragen van kopers. Het is daarom belangrijk om te overwegen of de voordelen van het werken met een makelaar opwegen tegen de kosten en administratieve lasten die het met zich meebrengt. De verkoop bedrijfspand kan immers ook op een andere manier

Uw bedrijfspand verkopen via Mercari

Mercari biedt tal van voordelen ten opzichte van het verkopen van een bedrijfspand via een reguliere makelaar. Een van de grootste voordelen is dat er geen courtage, notariskosten of extra verborgen kosten zijn. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op de verkoopkosten. Bovendien krijgt u een koopcontract zonder ontbindende voorwaarden, waardoor de verkoop zeker is. Mercari streeft er naar om binnen één week uw bedrijfsruimte te verkopen, zodat u zich snel van uw pand kunt ontdoen. Dankzij de zekerheid die Mercari biedt, kunt u gerust zijn tijdens de soms stressvolle periode van verkoop. Daarnaast worden alle randzaken voor u geregeld, waardoor het verkopen van uw bedrijfspand extra gemakkelijk wordt. Kortom, Mercari biedt een eenvoudige en efficiënte oplossing voor het verkopen van uw bedrijfspand.

Laat het verkoopproces vlot verlopen

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je zo snel en makkelijk je bedrijfspand wil verkopen. Een van de meest voorkomende redenen is financiële van aard, zoals de situatie waarin het je de maandelijkse huur of hypotheek gewoon moet doorbetalen. Een andere reden kan zijn het uitbreiden of verplaatsen van het bedrijf naar een groter pand, of het sluiten van de zaak. Ook in die gevallen wil je geen onnodige tijd verliezen. Soms kan het ook zijn dat men het pand snel wil verkopen om snel over de opbrengsten te kunnen beschikken. Het is belangrijk om een betrouwbare en efficiënte methode te vinden om het bedrijfspand snel en makkelijk te verkopen, zodat je je snel van het pand kan ontdoen en verder kan gaan met je zakelijke plannen.

Overige belangrijke zaken bij de verkoop van het bedrijfspand

Bij het verkopen van een bedrijfspand zijn er enkele belangrijke zaken die niet vergeten mogen worden. Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes. Dit betekent dat je de staat en het onderhoud van het pand grondig moet inspecteren en eventuele problemen moet aanpakken. Daarnaast is het belangrijk om de juridische aspecten te begrijpen, zoals de huurovereenkomst en de verkoopovereenkomst. Je moet je goed beseffen bijvoorbeeld, dat de verkoop van je bedrijfspand geen huur breekt. Verhuur je je pand dus en wordt het verkocht, dan mag de huurder gewoon blijven zitten. Het is ook essentieel om een juiste verkoopprijs te bedenken en deze te onderbouwen met relevante gegevens. Het vergeten van één of meerdere van deze stappen kan tot problemen leiden tijdens de verkoop van het bedrijfspand.

Nieuwste over Blog