Werknemers een cadeau doen

4 minuten leestijd

Wil jij een cadeau versturen naar je werknemers? Dan is het goed om eens te kijken naar het soort cadeau dat je wilt geven. Misschien werken er veel verschillende soorten mensen en weet je niet zo goed wat zij leuk vinden. Kijk daarom naar jouw bedrijf, het aantal werknemers en de reden voor het cadeau. Lees hier meer over in dit blog.

Type cadeau

Welk cadeau je het best kunt geven is afhankelijk van een aantal factoren. Met een cadeau wil je een blijk van waardering laten zien, en dit kan op allerlei manieren. Een bosje bloemen, een kaart met een bedankje of iets om te eten. Als je erover nadenkt om een cadeau te doen dat eetbaar is, kun je waarschijnlijk het beste een cadeaubon geven voor een diner, zodat iedereen zelf kan kiezen wat hij of zij wil eten. Daarnaast kun je ook kiezen voor een wat meer algemenere cadeaubon, waar meerdere winkels aan meedoen. Zo kan iedereen iets kopen wat bij diegene past.

Jouw bedrijf

Welke cadeaus bij jouw werknemers passen zal ook afhankelijk zijn van het type bedrijf dat jij hebt. Misschien werken er veel jonge mensen of houden jullie wel van een feestje. Dan is bijvoorbeeld een borrelpakket ook leuk om cadeau te doen. Of is jouw bedrijf een en al creativiteit? Dan kun je ervoor kiezen om je werknemers een creatief cadeau te doen. Denk bijvoorbeeld aan een creatieve workshop zoals schilderen, beeldhouwen of tekenen. Dit kan ook leuk zijn om als teamuitje te doen, zodat jullie met zijn allen wat leuks kunnen doen.

Aantal werknemers

Hoeveel werknemers jouw bedrijf heeft is ook handig om overweging te nemen bij het kiezen van een cadeau. Zo kun je bij sommige bedrijven speciale relatiegeschenken kopen in het thema van jouw bedrijf. Bijvoorbeeld een wijnfles met jouw bedrijfsnaam erop gedrukt, of met de naam van de ontvanger. Bij een bedrijf met veel werknemers is het lastiger om een gepersonaliseerd cadeau te kopen. Dan is een cadeaubon juist een goed idee.

Redenen voor een cadeau

Er zijn verschillende redenen om iemand een cadeau te doen. Denk bijvoorbeeld aan een feestdag zoals Kerstmis en Oud en Nieuw of een verjaardag. Misschien bestaat jouw bedrijf deze maand 10 jaar en wil je je werknemers verrassen met iets leuks. Een andere reden om een werknemer een cadeau te doen is een promotie of omdat jullie bepaalde doelen in het bedrijf hebben bereikt.

Conclusie

Een cadeau aan iemand geven is altijd een goed idee, het zal mensen altijd vrolijk maken. Redenen om een cadeau te geven is vanwege de feestdagen, een jubileum, doel of promotie. Kies voor een cadeau dat past bij je werknemers en jouw type bedrijf. Vind je het lastig om iets uit te kiezen? Dan kun je ook kiezen voor een cadeaubon zodat je zeker weet dat mensen iets krijgen dat ze leuk vinden. Als je zelf iets uit mag kiezen kun je nooit de mist in gaan. Een brief erbij maakt het af, laat je werknemers weten waarom zij in het zonnetje mogen worden gezet.

Nieuwste over Ondernemerstips