Welke soorten open haarden zijn er?

2 minuten leestijd

Last Updated on: 22nd juni 2022, 09:47 am

Een open haard was van oudsher de primaire bron van verwarming en verlichting. Tijdens het stoken werd de warmte gebruikt om heet water te koken en voedsel te bereiden. Door de jaren heen heeft de open haard zijn charme nog niet verloren. Het horen knetteren van de houtblokken, het warme gevoel en de overheerlijke houtgeur… dit gevoel van ontspanning is niet te evenaren. Tegenwoordig wordt de term ‘open haard’ ook gebruikt als verwijzing naar een houthaard, gashaard of elektrische haard. Maar welke open haard is het beste voor jou?

Houtkachel

Het authentieke gevoel van de open haard ervaar je het meest met een houtkachel. Het grootste verschil? De houtkachels van nu zijn enorm rendabel, en een stuk beter voor het milieu. Voor een houtkachel zit een glazen ruit die open en dicht te bewegen is bij het bijvullen van het hout. 

Gashaarden

Gashaarden hebben vandaag de dag levendige vlammen, die uit de houtblokken komen. Bij gashaarden geniet je van echt vuur en echte warmte, maar tegelijkertijd ook van ultiem gebruiksgemak. Met één druk op de knop geniet je namelijk al van de dansende vlammen. 

Elektrische haarden

Elektrische haarden hadden vroeger een korrelig en nep beeld. De elektrische haarden van nu zijn levendig. Het echte haard gevoel komt naar boven, zonder dat er gesleept hoeft te worden met houtblokken. Met één druk op de knop is er vuur, met optioneel een warmte element.

Bio-ethanol haarden

Kies je voor stijl en design, dan kies je voor bio-ethanol haarden. Bio-ethanol haarden zijn enorm stylish door de unieke ontwerpen. Een bio-ethanol haard heeft een schone verbranding, waardoor er geen ruit voor de haard hoeft te zitten. Toch nog een beetje een open haard dus.

Een haardmeubel

Zet uw favoriete open haard in een schouw of meubel en geniet volop van de vlammen, mét een heel mooi meubel er omheen!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog