Op zoek naar een inpaktafel? Dit zijn de mogelijkheden

3 minuten leestijd

Een inpaktafel is een onmisbaar onderdeel binnen je magazijninrichting. Het zorgt er namelijk voor dat je op een snelle, ergonomische en praktische manier je orders kunt inpakken en verzendklaar kunt maken. Je hebt al het verpakkingsmateriaal binnen handbereik en je vermindert het risico op lichamelijke klachten door een verkeerde werkhouding. Bovendien is dit de laatste plek waar je het product ziet zodat je het aan een laatste check kunt onderwerpen. 

Indeling en samenstelling van jouw inpaktafel

Je kunt een inpaktafel op meerdere manieren inrichten. Het is altijd goed om hierover na te denken voordat je een paktafel aanschaft. Er zijn standaard tafels, deze zijn modulair op te bouwen. Een modulaire paktafel kun je precies inrichten zoals jij dat wilt!

Wil jij een inpaktafel kopen? Denk dan vooraf goed na over de volgende zaken. Wat wil je er precies mee gaan doen en hoeveel ruimte heb je nodig? Wil je er een opbouw bij? Wil je een mobiele tafel en moet deze ook in hoogte verstelbaar zijn? Is handmatige bediening voldoende of heb je liever elektrische bediening? 

Wanneer je op bovenstaande vragen een antwoord hebt gegeven, kun je gaan zoeken naar de inpaktafel die precies past bij jouw werkzaamheden.

Kies de juiste accessoires 

Jouw inpaktafel is bovendien uit te breiden met een aantal accessoires. Hiermee kun je jouw paktafel zo efficiënt mogelijk inrichten. Denk bijvoorbeeld aan houders voor etiketten, werkinstructies en barcodescanners, een monitorarm, legbord of afsnij-unit. Omdat het losse accessoires zijn, kun je de inpaktafel heel eenvoudig weer aanpassen.  

Webshop inpaktafel

Ook webshops maken veel gebruik van inpaktafels. Met de verpakking begint de merkbeleving, dus een zorgvuldig inpakproces is belangrijk. Een professionele tafel draagt bij aan een betrouwbaar proces. Producten worden snel en efficiënt ingepakt, terwijl alle benodigde materialen binnen handbereik zijn. 

Afrollers en snijstandaarden

Een afroller of snijstandaard is eigenlijk een must voor jouw inpaktafel. Je monteert hem eenvoudig aan de paktafel zelf of je kiest voor een losse afroller of snijstandaard. Je producten inpakken gaat hiermee veel sneller en makkelijker. 

Het maakt niet uit of je je producten wilt inpakken in kraftpapier, inpakpapier, golfkarton, luchtkussenfolie of schuimfolie. Er is een geschikte oplossing voor elk type verpakkingsmateriaal. Bovendien verspil je geen papier meer. Je gebruikt precies de juiste hoeveelheid verpakkingsmateriaal.

Ben je op zoek naar een inpaktafel? Heb je vragen over een standaard tafel of wil je liever maatwerk? Een gespecialiseerde adviseur helpt je hier graag bij. Zo krijg je precies de paktafel die jij nodig hebt. 

Nieuwste over Blog