Wat zijn goede brokers om te beleggen?

4 minuten leestijd

Steeds meer mensen houden zich bezig met beleggen. Voorheen was beleggen nog niet zo laagdrempelig en was het meer iets voor de ‘’Wall Street men’’. Het handelen gebeurde traditioneel op een fysieke beursvloer waar allerlei schreeuwende mensen hun aandelen verkochten en kochten. Tegenwoordig gaat alles elektronisch. Door deze verschuiving, van offline naar online, wordt beleggen steeds toegankelijker. Niet heel gek dus dat de vraag naar brokers alsmaar toeneemt.

 

Wat is een broker?

Beleggen doe je over het algemeen op de beurs. Op de beurs handel je in effecten zoals onder meer aandelen, obligaties of ETF’s. Elk land heeft een of meerdere beurzen. De effectenbeurs van Amsterdam wordt gezien als een van de oudste beurzen ter wereld en valt onder Euronext. Als je als particulier op de beurs een effect wilt kopen of verkopen, heb je een broker nodig. Bij je broker open je een beleggingsrekening zodat je transacties uit kunt voeren. Een broker is een professionele partij die een vergunning heeft en die orders faciliteert. Omdat je middels je broker dus transacties realiseert, is het uiterst belangrijk dat je een betrouwbare broker uitkiest door brokers te vergelijken. Wij lichten hieronder drie brokers uit die het volgens ons waard zijn om in overweging te nemen.

1| DEGIRO

In 2008 werd DEGIRO door vijf medewerkers van Binck opgericht met als doel een handelsplatform te starten dat het goedkoopste platform van Nederland werd. In 2013 werd het dan ook een feit: DEGIRO introduceerde in dat jaar institutionele tarieven voor particuliere beleggers. Inmiddels is DEGIRO een van de grootste brokers in Europa en heeft het al diverse prijzen mogen winnen. Het bekroonde platform van DEGIRO is erg gebruiksvriendelijk, eenvoudig en veilig. Tevens biedt de broker een ruim pakket aan handelsmogelijkheden en dat allemaal tegen scherpe tarieven.

 

Sinds 2020 vormen DEGIRO en flatex samen flatexDEGIRO AG Groep. Deze fusering heeft ervoor gezorgd dat de grootste execution-only broker in Europa met een eigen bankvergunning is ontstaan. Omdat je geld wordt aangehouden op bankrekeningen valt het geld onder het Duitse depositogarantiestelsel van €100.000.

2| EasyBroker

EasyBroker draait nog niet al te lang mee met de grote jongens, maar toch zijn ze al een jaar of zeven op weg. Inmiddels hebben ze naar eigen zeggen meer dan 1.250 klanten die toegang hebben tot meer dan 100 beurzen in 31 landen. Het platform van EasyBroker is geschikt voor beleggers die alles willen handelen vanuit één beleggingsrekening. Daarnaast maakt een multi-valutarekening van EasyBroker het ook makkelijker om te handelen in buitenlandse aandelen.

 

Net als Lynx werkt EasyBroker op het platform van het Amerikaanse Interactive Brokers maar geven ze hun eigen invullingen wat betreft tarieven. EasyBroker staat onder toezicht van AFM en DNB.

3| eToro

Als je naast aandelen ook graag wilt handelen in complexere effecten zoals CFD’s, is eToro jouw broker. eToro is in 2007 opgericht met als missie: beleggen overal en altijd voor iedereen toegankelijk maken. Inmiddels is eToro ‘s werelds meest toonaangevende sociale handelsplatform met miljoenen geregistreerde gebruikers. De scherpe tarieven (100% aandelen, 0% comissie), het grote aanbod van handelsmogelijkheden en de mogelijkheid tot het kopiëren van an portfolio’s van succesvolle beleggers zijn een van de vele redenen dat eToro zo populair is onder beleggers. eToro wordt gereguleerd door ASIC, FACA en CySec.

Let op: het handelen in CFD’s brengt veel risico’s met zich mee. 67 procent van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen van CFD’s.

 

De combinatie van lage tarieven en een gebruiksvriendelijk platform maakt beleggen toegankelijk voor iedereen. Ontdek waarom meer dan 1 miljoen beleggers voor DEGIRO kiezen.

Nieuwste over Blog