Wat zijn de voordelen van een online kassasysteem?

3 minuten leestijd

Met een hedendaags kassasysteem of POS-systeem kun je tegenwoordig zo veel meer dan alleen maar producten afrekenen. Met een kassasysteem kun je vele facetten van je onderneming beter beheren en controleren. En door het bestaan van het internet en mobiele telefoons en tablets kun je veel van die functies zelfs online regelen.

Wat kan een modern online kassasysteem?

Laten we eerst eens kijken naar wat een modern online kassasysteem allemaal kan. Behalve dat je net als vroeger kunt optellen hoeveel een klant moet betalen kun je er nu zelfs voorraden en klantengegevens mee bijhouden. Een horecazaak kan een digitale plattegrond van tafels en stoelen gebruiken om klanten beter te bedienen terwijl een winkel er online bestellingen en orders mee kan beheren. Daarnaast kun je analyses uitvoeren waardoor je bijvoorbeeld meer zicht krijgt op piektijden en aantallen verkochte producten. Omdat je dit allemaal in een cloud kunt registreren heb je overal en altijd deze gegevens bij de hand. Dat is natuurlijk prettig als je personeel of medewerkers hebt. Je hoeft op die manier niet zelf fysiek aanwezig te zijn om over de informatie te kunnen beschikken. Dat is vooral makkelijk als je over meerdere vestigingen of kantoren beschikt waar je niet gelijktijdig aanwezig kunt zijn. Bovendien kun je met een online POS-systeem zien hoeveel en wat personeelsleden verkopen. Zo kun je op afstand in de gaten houden wat zij doen en bijsturen indien dat nodig is.

Hoe besluit je welk online kassasysteem het meest geschikt is?

Er is volop keuze als je voor jouw bedrijf op zoek bent naar een online kassasysteem. Als je jezelf dus de vraag stelt welk kassasysteem het meest geschikt is dan zul je dus eerst moeten onderzoeken wat de wensen en eisen van jouw onderneming zijn. Uiteraard zal een horecaonderneming andere wensen voor een online kassasysteem hebben dan een kledingwinkel. De een heeft meer behoefte aan een functie die pin-betalingen en fooien kan verwerken terwijl de ander er bij gebaat is de website en online-store met de voorraden te integreren. Voor de meeste systemen betaal je maandelijks een vast bedrag dat al naar gelang de functies die je gebruikt verschilt. Deze maandelijkse kosten betaal je voor de software, de apparatuur die je voor deze programma’s nodig hebt betaal je apart.

Extra voordelen van een modern kassasysteem

Natuurlijk komt het je bedrijfsvoering ten goede dat je online met een kassasysteem kunt werken. Maar wat gebeurt er als je in je bedrijf of lokaal een internetstoring hebt? De meeste online kassasystemen blijven gewoon werken als het internet wegvalt of niet beschikbaar is. Een ander bijkomend voordeel is dat er ook systemen op de markt zijn die het voor personeel mogelijk maken om in- en uit te klokken. Je kunt met deze systemen zelfs de planningen voor het personeel maken en bijhouden.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog