4 x tips om je kantoorbaan spannend te houden

4 minuten leestijd

Een kantoorbaan van maandag tot en met vrijdag, elke dag van negen tot vijf, kan op een gegeven moment gaan vervelen. Als je er zelf geen energie in stopt om het wat leuker te maken, is de kans groot dat je er na een tijdje echt tegenop gaat zien. Dus zit jij ook hele dagen achter je bureau? Begint het werk je echt te vervelen? En ben je op zoek naar manieren om je werkdagen een stukje leuker en spannender te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij geven je vijf tips om ervoor te kunnen zorgen dat je weer plezier krijgt in je werk. Het moet immers wel een beetje leuk blijven.

Blijf je ontwikkelen

Wanneer je baan zelf niet mega veel uitdaging biedt, is het zeker aan te raden om jezelf te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Je kunt bijvoorbeeld een cursus gaan volgen om beter te worden in Excel, een nieuwe taal leren of jezelf leren coderen. Hoe meer vaardigheden je bezit, hoe  meer voordelen je hebt op je werk. Zo kun je bijvoorbeeld bij andere projecten worden ingezet, of solliciteren op een hogere functie. Je kunt dit soort cursussen en trainingen vaak doen via een online leerplatform, waar een grote variatie aan onderwerpen wordt aangeboden. Zo blijf je jezelf ontwikkelen, wordt je werk niet saai en kan je op de werkvloer meepraten over nieuwe onderwerpen. Win-win-win dus!

Waardeer je collega’s

Je collega’s zijn de mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij, en dus ook de personen die precies snappen wat je bedoelt. Zij zijn dan ook diegenen die jouw werkdag een stuk leuker kunnen maken. Wanneer je het niet zo goed kunt vinden met je collega’s, beïnvloedt dit het plezier in je werk enorm. Probeer dan ook moeite te steken in het leren kennen van je collega’s, zodat je ontdekt wat jullie met elkaar gemeen hebben. Een lunchpauze samen doorbrengen, samen naar huis fietsen, een keer een borrel drinken na werk: op deze manieren kan de band tussen jou en je collega’s steeds beter worden. Zo voorkom je meningsverschillen en spanningen, wat natuurlijk goed is voor de sfeer op de werkvloer!

Neem goeie pauzes

Een pauze van een halfuurtje op het midden van de dag heb je echt nodig. Zorg er dan ook voor dat je pauze daadwerkelijk een pauze is, waarin je niet meer met je werk bezig bent. Blijf niet achter je bureau zitten, maar ga even een frisse neus halen, eet goed, loop een rondje en ga daarna weer fris en fruitig aan het werk. Door je werkdag echt in tweeën te splitsen, voelen de dagen minder lang, heb je meer energie en hou je het dus langer vol. Zeker een aanrader dus!

Stel voor jezelf doelen

Wanneer je werkzaamheden bestaan uit veel van hetzelfde, is het nuttig om voor jezelf wat doelen te stellen elke dag. Op deze manier wordt je werk meer een uitdaging, ga je minder op de automatische piloot werken en ben je meer gemotiveerd. Het stellen van prioriteiten is hier ook onderdeel van: doe wat het hardst nodig is eerst, zodat je later rustiger aan kunt doen.

Nieuwste over Blog