Wat is een videowall? En heeft jouw onderneming er iets aan?

3 minuten leestijd

Videowalls zijn de laatste jaren steeds populairder. Maar: weet jij eigenlijk wat een videowall precies is? Geen zorg, in dit artikel leggen we je precies uit wat een videowall is, welke voordelen het met zich mee brengt en of het ook een geschikte keuze kan zijn voor jouw bedrijf. Lees gauw verder!

Wat is een videowall precies?

Een videowall is een videomuur die kan bestaan uit meerdere modulaire Direct View LED tegels, of bestaat uit meerdere LCD schermen die samen één beeld uitzenden. Je kunt natuurlijk denken aan de grote schermen die je op Times Square in New York ziet, maar ook aan de digitale schermen die bij het circustheater in Scheveningen hangen. Een van de grote voordelen aan videowalls is dat ze geschikt zijn voor zowel binnen als buiten. Zo kunnen ze ook een digitale toevoeging zijn aan je ontvangsbalie. Het grote voordeel van videowalls is dat het een moderne, slimme en technische manier is om reclame te maken of een boodschap uit te dragen.

Wat voor verschillende opties voor videowalls zijn er?

Om te beginnen: er zijn twee heel populaire opties voor videowalls. Dat zijn de LCD (wordt ook wel led-lcd genoemd) en LED (soms direct view led genoemd).

LCD

Het is belangrijk om na te denken over de functie en het doel van je videowall. Zo heb je andere eigenschappen nodig voor een videowall die van veraf te lezen moet zijn, dan voor een videowall die je gebruikt voor presentaties. Een LCD scherm kun je overigens voor het laatste beter niet gebruiken, omdat soms delen van de presentatie kunnen wegvallen door de randen van het scherm. Een LCD scherm is, in vergelijking tot een LED scherm, iets geschikter voor binnen dan voor buiten.

LED

Een LED Wall is een geschiktere keus wanneer je je videowall gaat plaatsen in een omgeving met veel licht. Deze hebben namelijk een hogere lichtopbrengst en daarom zijn deze geschikter voor buiten dan voor binnen. Ook heb je bij het scherm van een LCD vaak last van lichtreflectie: waardoor de boodschap op de videowall minder zichtbaar wordt. Toch kan het licht van een LED scherm soms ook té fel zijn. Een LED scherm is vaak wel iets duurder dan een LCD scherm.

 

Nieuwste over Ondernemerstips