Het voordeel van coaching voor ondernemers

4 minuten leestijd

Ondernemers hebben veel met elkaar gemeen. Ze willen hun bedrijf succesvol uitbouwen en laten groeien. Ze kunnen met veel passie vertellen over hun product, dienst of bedrijf in zijn geheel. Echter ontbreekt het soms aan de kennis en vaardigheden op andere gebieden die te maken hebben met ondernemen. Coaching door iemand met ervaring kan de ondernemer helpen om die onderdelen te verbeteren.

Ondernemers zijn goed in hun vak

Zelfstandig ondernemers zijn goed in hun vak. Een eigenaar van een kapsalon is goed in het knippen van mensen. Een eigenaar van een stukadoorsbedrijf is goed in het aanbrengen van stucwerk. Ondernemen stopt niet bij het uitvoeren van je vak. Er komen ook veel andere zaken om de hoek kijken.

Wat doen een business coach?

Een coach fungeert onder andere als een klankbord, houdt je gefocust, kan helpen in het vinden van een balans tussen privé en werk, behoedt je voor valkuilen, daagt je uit en kan je helpen bij het vaststellen van je toekomstvisie.

Wanneer je een eigen bedrijf hebt kan het soms eenzaam zijn. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het voortbestaan van je bedrijf en je bent de enige die hier 24/7 mee bezig is. Het hebben van iemand die je daarin kan sturen en als klankbord kan fungeren is dan erg fijn.

Het voordeel van een business coach

Zoals eerder al werd aangegeven komt tijdens het ondernemen veel meer om de hoek kijken dan alleen het uitvoeren van het vak. Dit zijn vaak aspecten die complex kunnen zijn, zoals het uitstippelen van een duidelijke toekomstvisie, of meer sociale en persoonlijke zaken. Coaching op dit gebied kan je als ondernemer enorm helpen. Een business coach heeft namelijk door de jaren heen de nodige ervaring opgedaan. Hij of zij kent de problemen waar een ondernemer mee te maken kan krijgen en hoe je dit het beste kan afhandelen.

Je komt uit je comfortzone

Een business coach kan zowel introverte als extraverte ondernemers helpen om buiten hun comfortzone te treden. Het is makkelijk om verstrikt te raken in je eigen vertrouwde ondernemerswereld. Een coaching kan je dan helpen om hieruit te stappen en je aan te moedigen om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe dingen uit te proberen.

Iemand die niet bang is om je corrigeren

Coaches zijn niet betrokken bij je onderneming. Om die reden is een coach niet bang om je te corrigeren. Dwaalt je focus bijvoorbeeld af en ben je bezig met zaken die minder belangrijk zijn voor je bedrijf? Een business coach laat je dit weten en houdt je scherp.

Sparren over je ideeën

Als ondernemer heb je vast veel ideeën over hoe je je bedrijf over 5 jaar ziet, waar je heen wilt en welke kansen er in de markt liggen. Met een coach kan je sparren over deze ideeën. Hij of zij kan uit eigen ervaring zijn mening geven, je helpen om deze ideeën in goede banen te leiden en je waarschuwen voor problemen die kunnen optreden.

Je hebt een vertrouweling

Als baas van een onderneming sta je vaak bovenaan de piramide. Het is dan moeilijk om met iemand te praten over je zorgen, zowel werkgerelateerd als privé. Coaches zijn vertrouwenspersonen. Je kunt alles open met ze bespreken zonder dat ze je beoordelen.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips