Wat is de beste printer voor op kantoor?

2 minuten leestijd

Op een kantoor ga je het natuurlijk niet redden met een HP-printer van 5 jaar oud. De inkt is sneller op en duurder bovendien. Je kunt vaak niet dubbelzijdig printen en laat staan er automatisch een nietje door heen schieten. Nee, op een professioneel kantoor hoort een professionele printer. Maar wat is nu daadwerkelijk de beste printer voor op kantoor? We vertellen het je in deze blog.

Er zijn heel veel printers te vinden op de markt. Zeker ook op de zakelijke markt. Op het gebied van zakelijke printers springen er twee merken uit, namelijk Ricoh en Konica Minolta. Maar waar moet een goede zakelijke printer nu precies aan voldoen?

  1. Een zakelijke printer moet genoeg capaciteit hebben om flinke printopdrachten aan te kunnen.
  2. Een printer op kantoor moet eerdere opdrachten tegelijk kunnen draaien zónder deze door elkaar heen te laten lopen.
  3. Een zakelijke printer moet automatisch nietjes kunnen schieten in belangrijke documenten die gebundeld moeten worden.
  4. Printers die op kantoor staan moeten gelijktijdig moeten kunnen kopiëren.
  5. Zakelijke printers moeten regelmatig onderhouden kunnen worden door professionele bedrijven, zoals Hofax.nl.

Duurzaam omgaan met printen

Vind jij het belangrijk dat jouw bedrijf duurzaam is en let op het milieu? Dan hebben we hier een aantal tips voor je.

  1. Stel de automatische instellingen zo in dat een printje er altijd in zwartwit uitkomt en als concept. Doe je dit niet? Dan zal iedereen altijd in kleur printen, terwijl de meeste printjes niet direct zijn bedoeld als heel belangrijk. Wil iemand dit wel? Dan weet hij of zij de instellingen te vinden.
  2. Lever lege cartridges in en gebruik ze opnieuw. Er zijn steeds meer organisaties die jou hierbij kunnen helpen. Zelfs voor kantoren zijn er complete programma’s en abonnementen waardoor je nooit zonder inkt hoeft te zitten, maar de wereld toch een beetje mooier maakt.
  3. Bewaar het papier in een papierbak náást de printer. Zo kunnen je medewerkers ervoor kiezen om A4-tjes zonder doel opnieuw te gebruiken wanneer ze bijvoorbeeld iets moeten checken op papier. Zo hoef je niet een leeg A4 te gebruiken. En maken we samen de wereld nét weer even wat mooier.

Nieuwste over Ondernemerstips